REKLAMA
Witam wszystkich serdecznie.
Mam do Was ogromną prośbę o pomoc w doborze auta terenowego, ponieważ nie mam za grosz doświadczenia w tym temacie bo od początku swojej przygody z motoryzacją dane mi było prowadzić tylko samochody osobowe i niekiedy ciężarowe.
Mianowicie sprawa wygląda następująco. Szukam samochodu terenowego dla ojca. Ojciec mieszka około 3 km od drogi asfaltowej, a dojazd do jego domu to droga polna. Droga choć pełna dziur w lato jest w 100 % przejezdna. Problemy zaczynają się od późnej jesieni gdy mocnej pada deszcz i zwykłym samochodem osobowym można się zakopać w błocie. W zimę droga nie jest odśnieżana więc przejazd osobówką w ogóle odpada. Wczesną wiosną gdy nadejdą roztopy dalej jest problem bo z drogi robi się bagno i łatwo się zakopać. Podsumowując szukam samochodu terenowego który umożliwi mojemu ojcu bezproblemowe przedostanie się przez tą " przeszkodę " o dowolnej porze roku. Dysponuje budżetem plus minus 30 000 zł i prosił bym Was o pomoc w wybraniu i podpowiedzeniu jaki samochód wybrać. Chodzi mi o markę i jaki silnik jest najlepszy, czy benzyna czy diesel. Chodzi mi głównie o to żeby ten samochód sprostał wymaganiom naszego klimatu. Nie chodzi o rajdy albo wyprawy w poważny teren tylko o przejazd przez tą drogę.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam