Auto dla początkującego

24 Kwi 2017, 19:04

Witam wszystkich , jestem nowy na tym forum.
Postanowiłem napisać ten post z powodu że znam tylko podstawy motoryzacji i potrzebuje porady.
Zastanawiam się nad zakupem mercedesa c w203 (sedan) za cenę ok. 10000zł.
Czy za taką cenę kupię auto w dobrym stanie , które będzie mi służyło ok 4/5 lat ?
Chciał bym auto lekko luksusowe :P które ładnie się prezentuje , moze jakies inne propozycje ? Dodam że z jazdą bardzo dobrze sobie radzę i auta które mają 150 koni opanuje :D , nie potrzebuje szybkiego auta ale bardzo eleganckiego i "luksusowego" .

Pozdrawiam ! i zapraszam do dyskusji :ok:
EskaDres
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 01 1999
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Mercedes

24 Kwi 2017, 20:48

Czy za taką cenę kupię auto w dobrym stanie , które będzie mi służyło ok 4/5 lat ?

Nie

W starych trupach nie ma luksusu. Popatrz na volvo s40, c5, accorda vi
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

25 Kwi 2017, 07:53

EskaDres napisał(a):Chciał bym auto lekko luksusowe które ładnie się prezentuje , moze jakies inne propozycje ?

Ja proponuję auta nieluksusowe, bo na luksusowe trzeba mieć kilkunastokrotnie większy budżet niż Twój.
Spójrz na Audi A4 B5.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

25 Kwi 2017, 14:50

EskaDres napisał(a): Dodam że z jazdą bardzo dobrze sobie radzę i auta które mają 150 koni opanuje

nie jeden już tak mówił a potem auto szło do kasacji :mrgreen:

Fajną opcją będzie Skoda Octavia,jak będziesz miał trochę szczęścia to trafisz na najbogatszą wersję Laurin & Klement czyli coś takiego [link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Lip 2017, 13:03

Mój znajomy ma Mercedesa W203 od trzech lat i kupił go za 12 tysięcy i dalej jeździ i ma się dobrze :D Luksusu to ja bym tam nie szukał, chyba że znaczek Mercedesa jest rozumiany jako luksus :P Może poszukaj sobie BMW E38 z 2.8 benzyna + gaz, części strasznie drogie nie są, silnik pancerny, demonem prędkości nie jest ale luksus będzie na pewno większy niż w C klasie. Niestety w tej kwocie na pewno będzie coś do dopieszczenia w tej "Siódemce", a jeśli chcesz coś już w rozsądnym stanie to może E39 ? Albo nawet W124 ? Samochody pancerne i poczciwe staruszki potrafią bardzo wygodnie podwieźć dupcię w miejsce docelowe ;)
TyrexaN
Nowicjusz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX - subkompaktowy crossover
    Według japońskiego magazynu Mag-X, subkompaktowy crossover Lexus UX – seryjna wersja koncepcyjnego modelu UX, przedstawionego na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Paryżu we wrześniu 2016 – może trafić do ...
    Opel Astra - kompaktowy hatchback do miasta
    W przypadku tego hatchbacka odmiana Dynamic wyposażona w silnik Diesla o pojemności 1,6 litra i mocy 136 KM została wyceniona na kwotę 91 200 zł. Napęd przekazywany jest w tym przypadku za pomocą automatycznej skrzyni biegów ...