Auto dla początkującego.

22 Lut 2013, 21:48

Witam wszystkich. W związku z tym, że wiosna się już zbliża zaczynam zastanawiać się nad pierwszym autkiem. Do dyspozycji będę miał kwotę ok. 5 tys. jak sprzedam skuter. Chciałbym żeby był to samochód oszczędny, dość mały i zwinny bo będę się nim poruszał głównie po mieście i do szkoły. Dobrze by było, żeby auto miało w sobie "to coś" :) Zastanawiałem się nad Fiatem Coupe. Bardzo mało ich widać na drogach i ciekawe jak to jest z ich awaryjnością. Mógłby mi ktoś coś o nim powiedzieć? Liczę także na inne propozycje ciekawych aut.
Pozdrawiam, Michał. :)
MichałS
Nowicjusz

Auto: Nie mam

23 Lut 2013, 13:12

Chcesz kupić auto do jazdy czy szrota? Fiat Coupe nie za tą kase. Chcesz coś oszczędnego,małego,zwinnego i żeby miało to coś to poszukaj CC lub SC po swapie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Lut 2013, 19:25

Zapomniałem dopisać, że jeżeli chodzi o Fiata Coupe to mógłbym liczyć jeszcze na jakąś kaskę od taty bo i jemu się to auto podoba i bardzo chętnie by mi się do niego dołożył. O Seicento myślę, mały samochód i niektóre wyglądają całkiem fajnie :D U mnie w mieście jeździ taki niebieski, przyciemniony i fajne alumki. A co powiecie o puncie? Np. o takim: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] :)
MichałS
Nowicjusz

23 Lut 2013, 19:37

O Fiat coupe zapomnij ^^ Nie dość, ze pali dużo to części są drogie i trudno dostępne.
Punto II tak ale raczej od 7 tysięcy.

Do 5k polecam:
- Punto I
- Ibiza II [link do oferty na Allegro wygasł]
- Matiz
a5f5c1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

23 Lut 2013, 21:05

Ibiza II albo Astra I, standardowe auta, tanie w eksploatacji, właściwie to darmowe, bo są dość wytrzymałe a ewentualne części piekielnie tanie.

Ibize II mam w rodzinie - rocznik 96, silnik 1.6 bodajże (albo 1.4), fakt faktem, jeździ nią starsza kobieta i bardzo o auto dba, ale dzięki temu autko nigdy jej nie zawiodło. Nawet blachy dobrze trzymają, zero rdzy. Ale auto jest rzecz jasna garażowane, nigdy nie stoi w wodzie, nic z tych rzeczy.

Dlatego wierz mi - w tej cenie liczy się STAN, nie MARKA.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

23 Lut 2013, 21:22

Barol napisał(a):Fiat Coupe nie za tą kase

Barol, nie myl tej pseudo rajdówki z Ferrari.
Tego nie brałbym nawet za darmo.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

23 Lut 2013, 21:30

MichałS napisał(a):A co powiecie o puncie? Np. o takim: [link do Otomoto wygasł]

Po pierwsze nieopłacone a po drugie nawet przebieg nie jest podany ... Przy zakupie myśl lepiej żeby Ci się kilka miesięcy później nie zepsuło .. Ważne jest żeby auto było sprawne i mało paliło jeśli nie chcesz w nie inwestować majątku :)
Logic
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 09 04 1994
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Range Rover Sport
Silnik: 3.0 Diesel 255KM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

23 Lut 2013, 21:36

Może o tej Ibizie pomyślę, całkiem fajne autko nawet z wyglądu. Rozmawiałem niedawno z mamą na temat auta i zaproponowała mi Megankę. Ona sama jeździ Scenicami-już trzecim, zresztą ja teraz też nim się poruszam i bardzo fajnie mi się prowadzi renówkę. Co powiecie o Megance?
MichałS
Nowicjusz

24 Lut 2013, 02:22

Tak ale nie za taką kasę :no: ogólnie renualty są brzydkie ale jak kto woli :D
a5f5c1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

24 Lut 2013, 02:32

Megane I jak najbardziej idzie znaleźć za 5-6 tys.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

24 Lut 2013, 11:13

Nie no, renówki brzydkie nie są. Scenic mojej mamy wydaje mi się że wygląda nawet bardziej nowocześnie niż inne marki. Ogólnie jeżdżę prawie od dziecka renówkami to już się do ich wyglądu przyzwyczaiłem i w pełni je zaakceptowałem. :D
MichałS
Nowicjusz

24 Lut 2013, 16:59

krikus sam bym nie chciał Coupe ale co sie komu podoba.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

24 Lut 2013, 17:11

A mi się Coupe jak najbardziej podoba. Nie pogardziłbym gdyby trafiło się w dobrym stanie. Rozumiem Barchetta czy Tigra, ale Fiat Coupe? Toż to miniaturowe Ferrari dla ubogich, co nie oznacza, że jest wieśniacka. Lepsza niż Calibra z pewnością :mrgreen:
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

24 Lut 2013, 17:19

Ja bym wolał Calibre mimo że to już wiejski samochód to bym taką nie pogardził ale tylko i wyłącznie seria bez żadnych spojlerów,diód itp.
Barol
Awatar użytkownika