REKLAMA
Witam,
Rok temu mi pomogliście więc liczę na komentarze również teraz.
Jestem intensywnie jeżdzącym przedstawicielem, który miesięcznie pokonuje od 2 do 4tys km. Rocznie ok 50.000km. Do tej pory poruszałem się Focusem mk1 1.8TDDI, 90km.
Poszukuję samochodu w kwocie do 35.000zł w dieslu, którym jeździ mi się bardzo dobrze i w miare tanio. Do tej pory moim głównym faworytem był Ford Focus MK2 2.0 TDCI 136km po lifcie. Jest on wg. mnie piękny stylistycznie, ma dobre opinie i byłby on następcą autka, które mam obecnie.
Z czasem buszowania po allegro, zauważyłem, że w tej cenie znaleźć można kilka równie ciekawych modeli, a suma sumarum zrobił się miszmasz bo totalnie nie wiem na co się zdecydować.
W gre wchodzą wyłącznie diesle (rocznik minimum 2006), które będą miały conajmniej te 130 koni gdyż często przemieszczam się między miastowo autostradami i chciałbym komfortowo jechać te 140-170. Pojemność to minimum te 1.8 gdyż nie chciałbym co chwilę tankować. Z oglądanych samochodów wyhaczyłem następujące modele:
- Ford Focus MK2 2.0 TDCI 136km
- Honda Civic VIII 2.2 CTDi
- Alfa Romeo 159 1.9 JTD
- Audi A3 2.0 TDI
- Audi A4 B7 TDI
- Ford Mondeo MK3 TDCI
Jeśli ktoś z Was miał z nimi styczność to proszę o opinie. Autko musi być komfortowe i zwinne. A4 i Mondeo i Alfa troche mnie straszą gabarytami w przypadku jazdy po mieście i wciskaniu się gdzie tylko to możliwe..
edit: jestem oczywiście otwarty na inne propozycje