Witam, po raz kolejny zresztą szukam samochodu dla siebie i zwracam się do was o porady. Szukam auta wygodnego oraz mało awaryjnego, a w razie jakiś usterek nie chciałbym wydawać fortuny na czesci, wiadomo mi również że nie kupie młodego auta w cenie 5-6 tyś jaką dysponuję. Tak więc wymagania jakie stawiam do mojego przyszłego auta to:
-dlugi (ale bez przesady) sedan lub kombi, wygodny w prowadzeniu jak i w podróżowaniu, ktory trzyma się drogi
-w miarę ekonomiczny. W grę wchodzi benzyna, LPG oraz ON. W kwesti diesla chciałbym aby takowy nie nalezał do zbyt awaryjnych w których notorycznie padają wtryski dwumasy itp z tego względu że miałem juz takie auto aż 3 miesiące...
-klimatyzacja... przydatny bajer w podróżowaniu, ale jestem świadomy tego że cięzko będzie znaleźć model z klimą, a jeżeli już to ze sprawną.
Od siebie dodam że w oko wpadło mi kilka aut o któych chciałbym się dowiedzieć:
1) Alfa 156 1.6 ben, lub LPG oraz 1.9 jtd zwróciły moją uwage. Słyszałem negatywne opinie jednak chcialbym jeszcze usłyszeć od Ws coś ciekawego bo design tego auta mnie powala
![Uśmiechnięty :)]()
2) Audi 80 1.9 tdi lub inne silniki z gazem. Choć najbardziej skłaniam się do 1.9 tdi chciałbym zapytać czy w tym modelu wystepują często awarie wtryskiwaczy, dwumasu itp.
3) Vectra B. Wiadomo mi że lubią olej ale auto wpadło mi w oko i chcialbym się coś o nim dowiedzieć.
Pozdrawiam i proszę o jakieś porady
![Uśmiechnięty :)]()