Auto dla rodziny 2+1+babcia, do 8.500 max

12 Lip 2015, 07:45

Trudno, stało się, można się z Łośka śmiać i wykorzystywać jej pomyłkę do nabijania sobie postów, ale chyba lepiej spróbować jej jakoś pomóc, bo oszustwo to oszustwo i trzeba z tym walczyć.
Łosiek - masz jakiś dowód wpłaty tej zaliczki czy odbyło się to z rąk to rąk? Jeśli masz namiar na tego handlarza wezwij go na piśmie do wydania Ci samochodu w terminie X dni z zagrożeniem, że w razie jego bezskutecznego upływu odstąpisz od umowy. Kiedy termin minie napisz mu, że odstępujesz od umowy sprzedaży w związku z jej niewykonaniem i żądasz zwrotu zaliczki w terminie X dni. Oba pisma prześlij do niego za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Będzie szansa na odzyskanie tego przed sądem. Jednocześnie na Twoim miejscu złożyłbym na policji zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa oszustwa przez tego "handlarza". Szkoda odpuszczać tą kasę, także biorąc pod uwagę Twój niewielki budżet na samochód. Może "handlarz" się wystraszy i Ci ją odda po dobroci.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

13 Lip 2015, 10:10

Wielkie dzięki, może nie ma ze mną aż tak źle bo oczywiście mam potwierdzenie wpłaty zaliczki na którym facet zobowiązał się zwrócić zaliczkę w razie gdy nie kupimy auta (czekam do czwartku-jak wtedy nic z tego nie wyjdzie zastosuje się do wskazówek-za które dzięki).

myślę, że temat mojej "gafy" możemy odłożyć, na zakończenie powiem tylko, że nie wyobrażam sobie jazdy "100km/h" w terenie gdzie można chodzic z dziećmi, ja tak głupio się na drodze nie zachowuje! tym bardzie że z niemowlakiem jeżdzę!!!! i na tym koniec!
Łosiek
Nowicjusz

Auto: opel corsa B
Silnik: 1,0
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

13 Lip 2015, 10:24

wracając do propozycji samochodów to
najbardziej mi sie podoba chevrolet ale jest jedno ale, samochód wyglada super , nie wiem jak ekonomicznością ale on zbyt "elegancki" jak dla nas (i dziecko i czasami zdarza mi się przewozić worki z gipsem itp. więc auto wyglądałoby nieciekawie po takiej jeździe)

mamy cosik takiego:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

ale mnie wiem co o tym myśleć, więc co Wy myślicie?
Łosiek
Nowicjusz

13 Lip 2015, 10:29

Fajna wersja, przedni zderzak dziwnie wisi ale to można poprawić
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Lip 2015, 11:28

uhmmm, dziś chcemy te daewoo jechać zobaczyć, na co mam zwrocić uwagę o co pytać? proszę o podpowiedź
mi on jakoś nie pasi ...ale ....
jeszcze to znaleźlismy:
więc proszę o rzucanie:
[link do oferty na Olx wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł] tylko ta skoda sporo powyżej naszego budżetu....
Łosiek
Nowicjusz

13 Lip 2015, 11:36

1. Dużo wyświetleń, malowany w kilku miejscach. Dawno by się sprzedał za tą cenę z tym wypasem
2. Dostała w przód, dużo wyświetleń, te auta też szybko schodzą. Wydaje mi się że to ex. flotówka.
3. To na pewno ex. flota, za tania w dodatku
4. Długo się sprzedaje, Mondeo Mk3 to minimum 10k..
5. Fabia to nie auto dla rodziny z dzieckiem i babcią.. Ani wygodne, ani dobrze wykonane, w dodatku z kiepskim dieslem.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ford Focus - kompaktowy hatchback do miasta
    W przypadku tego modelu najniższym spalaniem charakteryzuje się silnik Diesla 1.5 TDCi ECOnetic o mocy 105 KM. Producent deklaruje, że średnie zapotrzebowanie na olej napędowy jednostki to 3,4 l/100 km (w mieście: 3,8 l/100, ...

13 Lip 2015, 11:38

Focus po lifcie nie w tej cenie - kilka różnych kolorów nadwozia
Astra G za tyle to roczniki 98-99
Fabia powyżej budżetu ale jest za tania jak za ten rocznik (koniec produkcji). Beznadziejny silnik. Auto po flocie. Za tyle to roczniki ok. 2003
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

13 Lip 2015, 12:09

To chyba za mało kasy mam! I oczywiście się na autach nie znam.... Katastrofa....
Łosiek
Nowicjusz

13 Lip 2015, 19:51

Według mnie Nubira po dzwonie z przodu i lewa strona jakaś odcieniowa mi się wydaje..

zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - znajomy handlarz ze światka 126p :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012