Auto dla rodziny 2+2 max 25tyś - mętlik :D

17 Kwi 2014, 14:04

Jak dla rodziny 2+2 to może coś takiego:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

17 Kwi 2014, 14:07

Logan? :shock: Nigdy w życiu.. Plastikowa rumuńska zabawka zrobiona wraz z Renault. Generalnie budżetówka nie warta nic.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

17 Kwi 2014, 14:08

krzysiek4000 napisał(a):Jak dla rodziny 2+2 to może coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Logan? Może i jest dobry nie wiem, ale chciałbyś czymś takim jeździć na codzień?C3 picasso nie jest chyba dla 4 osobowej rodziny. Croma ok
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

17 Kwi 2014, 14:10

tomek70 napisał(a):Logan? Może i jest dobry nie wiem, ale chciałbyś czymś takim jeździć na codzień?

Raczej tak. Nie patrzy się na wygląd lecz na funkcjonalność i moc a 1.5 dci jest fajnym silnikiem i dość oszczędnym.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Kwi 2014, 14:14

1,5dCi to padaka - nie bierz tego pod uwagę, bo wszystko w nim siada po 150tys. km i nie ma zabezpieczenia przed obróceniem się panewek więc ta usterka jest na porządku dziennym i pomaga wymiana silnika wtedy tylko
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8

17 Kwi 2014, 14:14

krzysiek4000 napisał(a):
tomek70 napisał(a):Logan? Może i jest dobry nie wiem, ale chciałbyś czymś takim jeździć na codzień?

Raczej tak. Nie patrzy się na wygląd lecz na funkcjonalność i moc a 1.5 dci jest fajnym silnikiem i dość oszczędnym.

Nie no moc to ta dacia ma zabójczą. Ciekawe czy pojedzie 140? Juź widzę jak wjeżdża się nią na dziurę ja te plastiki skrzypią. Nie zastanawiałeś się nigdy czemu to jest takie tanie?
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Lexus IS oraz IS F w 2021 roku?
    Wiele wskazuje na to, że Lexus IS w najbliższych latach doczeka się następcy. Najnowsze informacje wskazują, że auto czekają spore zmiany - zostanie oparte na platformie TNGA, otrzyma nową turbodoładowaną jednostkę benzynową ...

17 Kwi 2014, 14:16

krzysiek4000 nie rozumiem Cię, jeszcze wczoraj pisałeś że Croma się nie nadaje bo ma miękkie zawieszenie a dziś ja polecasz.. :shock:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

17 Kwi 2014, 14:24

chyba chcę Cię dogonić w liczbie postów :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8

17 Kwi 2014, 14:30

kon146 napisał(a):krzysiek4000 nie rozumiem Cię, jeszcze wczoraj pisałeś że Croma się nie nadaje bo ma miękkie zawieszenie a dziś ja polecasz..

Bo tak szczerze mówiąc to zawieszenie w fiatach jest słabe ale jednak Croma jest dość fajna i uznałem, że jednak warto będzie ją polecić zwłaszcza dla rodziny 2+2. Jak by mięli trochę większy budżet tak powiedzmy 40-45 koła to mógłbym polecić passata b6 ale tak to nie wiadomo jak by się ta przygoda z VW zakończyła.

dzida napisał(a):chyba chcę Cię dogonić w liczbie postów

Nie chcę go dogonić
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Kwi 2014, 14:48

krzysiek4000 napisał(a):
kon146 napisał(a):krzysiek4000 nie rozumiem Cię, jeszcze wczoraj pisałeś że Croma się nie nadaje bo ma miękkie zawieszenie a dziś ja polecasz..

Bo tak szczerze mówiąc to zawieszenie w fiatach jest słabe ale jednak Croma jest dość fajna i uznałem, że jednak warto będzie ją polecić zwłaszcza dla rodziny 2+2. Jak by mięli trochę większy budżet tak powiedzmy 40-45 koła to mógłbym polecić passata b6 ale tak to nie wiadomo jak by się ta przygoda z VW zakończyła.

dzida napisał(a):chyba chcę Cię dogonić w liczbie postów

Nie chcę go dogonić

Akurat passata za 35k by znalał ale po co go polecasz to j nie wiem jeszcze?
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Kwi 2014, 14:50

tomek70 napisał(a):Akurat passata za 35k by znalał ale po co go polecasz to j nie wiem jeszcze?

Crome dlatego że jest dość fajnym samochodem, a paska bo jest dość niezawodny ale trochę mułowaty niestety.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Kwi 2014, 14:56

krzysiek4000 napisał(a):
tomek70 napisał(a):Akurat passata za 35k by znalał ale po co go polecasz to j nie wiem jeszcze?

Crome dlatego że jest dość fajnym samochodem, a paska bo jest dość niezawodny ale trochę mułowaty niestety.

Croma wiem że jest fajna. Ale passat? Napisałeś pod którymś postem że tsi są słabe bo są i masz rację. Przed chwilą pisałeś że 2.0 tdi w ocavii jest słabe z bezawaryjnoścą i tu też masz rację. A więc wytłumacz mi w końcu czemu passat jeśli sam piszesz że nie ma dobrych silników. Czy to ja czegoś nie rozmuiem czy to ty się już gubisz w polecaniu vw?
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Kwi 2014, 16:32

tomek70 napisał(a): A więc wytłumacz mi w końcu czemu passat jeśli sam piszesz że nie ma dobrych silników. Czy to ja czegoś nie rozmuiem czy to ty się już gubisz w polecaniu vw?

Słuchaj mnie Tomciu passat jest godny polecenia ze względu na swoją popularność, wielkość, pojemność bagażnika i głównie dlatego że stał się on wzorem klasy średniej i jest obok audi a4 i forda mondeo jednym z najlepiej sprzedających się aut w polsce i na świecie, więc dostępność części będzie bardzo duża zarówno nowych, zamiennych jak i używanych.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Kwi 2014, 18:41

krzysiek4000 napisał(a):
tomek70 napisał(a): A więc wytłumacz mi w końcu czemu passat jeśli sam piszesz że nie ma dobrych silników. Czy to ja czegoś nie rozmuiem czy to ty się już gubisz w polecaniu vw?

Słuchaj mnie Tomciu passat jest godny polecenia ze względu na swoją popularność, wielkość, pojemność bagażnika i głównie dlatego że stał się on wzorem klasy średniej i jest obok audi a4 i forda mondeo jednym z najlepiej sprzedających się aut w polsce i na świecie, więc dostępność części będzie bardzo duża zarówno nowych, zamiennych jak i używanych.

Haha no rzeczywiście dostępność częsci będzie potrzebna Krzysiu. Sprzedaje się dobrze bo polaczki ufają że vw to super marka. Bagażnik ma taki sam jak mondeo i nie ma chyba niczego w czym jest lepszy, więc czemu nigdy nie poleciłeś tego jednego mondeo, albo nie wiem volvo albo czegokolwiek innego, a polecasz audi, vw?
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Kwi 2014, 18:58

Sam tego nie wiem jakoś nie jestem przekonany do fordów ( nie licząc mustangów zwłaszcza starszych ) ale wiesz volvo mogę polecać jak najbardziej i mondeo chyba też super autka.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika