Auto dla rodziny 2+2

23 Gru 2020, 17:19

Cześć.
chciałbym się dowiedzieć jakie kupić Auto do kwoty 85 000 zł Auto ma być przeznaczone dla rodziny dwa plus dwa zależy mi na tym aby było w benzynie, miało swiatla LED oraz automat. Segment c lub d.

Myślą nad:
-a4 2017
- insignia 2018
-mondeo 2018
- mazda 6
-octavia 2018/2019
-golf 2018
-Leon 2018

Czy ktos cos moze podpowiedzieć? Jakis silników unikać?na co uważać?
Gregoriokrk
Obserwowany

29 Gru 2020, 14:06

Ja bym tu się chyba skupił na samochodach:
- Mazda 6 2,5 silnik fajnie sobie radzi z tym samochodem i jest połączony z klasycznym 6-biegowm automatem.
- Ford Mondeo 1.5 lub 2.0 EcoBoost (w obu przypadkach masz klasyczny automat z konwerterem) pierwszy spali mniej ale dynamika jest na średnim poziomie. Drugi natomiast bardzo fajnie sobie już radzi podczas jazdy ale spalanie w mieście poniżej 10 litrów praktycznie nie do osiągnięcia.
- Opel Insignia 1.5 turbo tu silnik daje radę przyjemnie się jedzie tym samochodem choć automat wydaje się trochę wolniejszy niż w pozostałych wymienionych wyżej. Jedzie się komfortowo ale minusem jest spore spalanie. Tu chyba będzie większe spalanie niż w przypadku Mazdy z silnikiem 2.5 i Mondeo z 2.0. Waga samochodu też jest największa. Poza tym to bardzo fajne komfortowe auto i długie :) dłuższe jest od Passata o 10cm i ma 4,9m cho chyba jest w tej klasie jednym z największych wyników.

Wszystkie bym rozważał w kombi i takie też opisywałem wersje to chyba najlepsze nadwozie pod samochód rodzinny :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda NSX hybrid - 2,6 sek., 581 KM
    Legendarny, najszybszy model Hondy w wielkim stylu powrócił po ponad 10 latach przerwy, debiutując w 2015 roku na Salonie Samochodowym w Genewie. Napędza go hybryda, będąca połączeniem turbodoładowanego silnika 3.5 ...
    Jak wyczyścić odbłyśniki i przednie lampy od środka?
    Przygotowałem dla Was instrukcję według której można samemu wyczyścić przednie lampy i halogeny wewnątrz razem z odbłyśnikami. Nie jest to trudne zadanie trzeba jednak uważać żeby nie uszkodzić lampy podczas rozbierania, ...