Auto dla rodziny 2+3 do 30 tys.

12 Sty 2018, 09:24

W połowie roku powiększy się rodzina i będzie potrzebne większe auto. Trochę czasu jeszcze jest ale znaleźć coś dobrego nie jest łatwo.
Szukam auta którym będzie można jeździć na co dzień ale też pojechać na wakacje.
Pomimo że mieszkam kilka km od większej miejscowości i codziennie auto by przejeżdżało z 7 km większą prędkością droga 2 pasmową to jednak wydaje mi się że benzyna z LPG będzie lepszym wyborem.
Jako że na tylnej kanapie będą 2 foteliki i ma usiąść jeszcze jedna osoba a w bagażniku ma się zmieścić wózek zacząłem się rozglądać za Fordem S-max, Hyundaiem Santa Fe, fajnie wygląda też Peugeot 5008 ale tam nie ma dobrego silnika. W innych Francuzach nie podobają mi się zegary na środku.
Jako że uwielbiam Subaru podoba mi się Tribeca ale silniki w niej występujące źle znoszą gaz.
Przeglądam ogłoszenia i nic mi do głowy więcej nie przychodzi. Znajomy sprzedaje Mondeo które ma od nowości ale Hatchback i chyba jednak będzie ciężko tam zmieścić wózek.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

14 Sty 2018, 10:15

Tak patrze jeszcze Jeep Grand Cherokee ale tam najmniejszy silnik 3,7 więc pewnie dużo będzie palił?
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Pierwszy na świecie elektroniczny panel kontrolny
    Pierwszy na świecie elektroniczny panel kontrolny – Toyota Corona – sierpień 1973. Już od lat 30. XX wieku samochody posiadały wskaźniki i lampki kontrolne informujące kierowcę o poziomie i ciśnieniu oleju, poziomie ...