REKLAMA
Witam, po sprzedaży wysłużonego A6 nadszedł czas kupić coś nowszego (1997 vs 2009+?) ale podobnego wielkościowo.
Wymagania :
- fajnie jak by to była benzyna lubiąca się z LPG, ew diesel o dobrej opinie też może być (fajnie wersja bez DPF)
- skrzynia manual 6biegów
- nadwozie mile widziane kombi, nie nie koniecznie, koniecznie za to min 4/5 drzwi i bagażnik na wózek dla dziecka
- dodatki... hmmm tutaj mam troszkę "marzeń", tj dobrze by było mieć jakieś ciekawe fotele tj elektryka podgrzewana i może nawet pamięć/wentylacja przód, tył z isofixem, podgrzewane przednia i tylnia szyba oraz elektryczne lusterka również podgrzewane, odnośnie świateł nie mam wymagań, mogę być ksenony, klima to standard = 2 strefy.
- rozsądne koszta serwisu codziennego oraz ew napraw.
Auto ma służyć do zwyczajne jazdy z rodziną, nie koniecznie codziennej. Dystanse pokonuje różne, zazwyczaj jest to ok 25-30km, sporo miasta, długie trasy ponad 10km są dość rzadkie ale zdarzają się.
Marek nie mam preferowanych, jeździlem BMW, jeździłęm Audi po 3-4 lata każdym szału nie było, może po zakupie kilka dni, potem rutyna. Teraz do pracy dojeżdżam opel astra f2001rok - tani , byle na głownę nie padało i dobrze grzało zimą
Rozważałem :
Citroen C5/C6 - zrezygnowałem bo mam świadomość że kupić trupa za 25-30tys i męczyć się to nie sztuka, szczególnie w przypadku C6
Opel Insignia - j/w
Opel Vectra C/Signum - nadal aktualne moje zainteresowanie
Renault Laguna III 2.0T/ ew 2.0 DCi - tutaj mam mieszane uczucia... mam niedaleko siebie taką Lagunę 1.5DCi w idealnym dla mnie wyposażeniu i nadwoziu tylko martwi mnie silnik - czy trwałość nie ucierpiała przez pojemność i spalanie?
Peugot 407/607 - Też ciekawe auto wizualnie, codziennie rozmawiam z właścicielem jednego 407 2007rok, 2.0HDI 136km który chwali sobie to auto. Problem z wyposażeniem które najczęściej dostępne z silnikiem 2.7HDI a o tym zebrałem przeciętne opinie
Auta grupy VAG odpadają, szczególnie Audi i VW, BMW również -- drogi serwis