REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
niezbyt trwały (mimo zmian) silnik i zdecydowanie najsłabszy do tej budycamel1987 napisał(a):Lagunę 1.5DCi
stary silnik, który w Mondeo najczęściej szedł na floty. Dynamika i koszta osprzętu dno, trwałością też nie powala. Do końca natomiast nie miał DPF.mateusz9986 napisał(a):W 1.8 Tdci nie ma filtra cząstek stałych, silnik dość pancerny, kosztowna może być wymiana wtryskiwaczy
no nie wiem, bo spalaniem też nie powala jak na obecne standardymateusz9986 napisał(a):1.8 TDCI jest starym silnikiem to akurat ogromny plus
oczywiście chodziło mi od DPF, zaraz poprawię. Dzięki za zwrócenie uwagimateusz9986 napisał(a):Każde 1.8 TDCI bynajmniej w Mondeo Mk4 ma koło dwumasowe, nie wprowadzajmy w błąd
tu nie chodzi o jazdę do odcinki na każdym biegu, ale o bezpieczne poruszanie się. Pojedziesz takim w trasę i będziesz wlec się za ciężarówką, bo nie będzie kiedy wyprzedzić. No i 1.5 dci i niezawodność...camel1987 napisał(a):Co do 1.5 w lagunie, nie potrzebuje demona prędkości, bardziej zależy mi na niezawodności takiego auta
bodaj od 2011 czy 2012 były już zupełnie bez wad, ale te roczniki to raczej poza budżetemOssy napisał(a):e nowsze wypusty 1.5 dCi są lepsze pod względem trwałości,
Jestem w stanie dołożyć kilka tys jak by autko było naprawdę godne uwagimike napisał(a):bodaj od 2011 czy 2012 były już zupełnie bez wad, ale te roczniki to raczej poza budżetemOssy napisał(a):e nowsze wypusty 1.5 dCi są lepsze pod względem trwałości,
niby trwalszy od 2.0, jazda przyjemniejsza, ale osprzęt droższy (wtryskiwacze). Coś za coścamel1987 napisał(a): Pytałem powyżej o mondeo ale 2.2 TDCI