Auto dla rodziny do 75 tys

28 Mar 2012, 14:48

Witam. Zamierzam zmienić auto. Obecnie posiadam hyundaia accenta. Po 12 latach czas na coś nowego. Mam na auto 70-75 tyś. Rodzinka 4 osobowa. Szukam czegoś większego. Synowie są wysocy i chciałbym by mieli w miarę dużo miejsca z tyłu.
Wstępnie mam do wyboru 4 autka z różnych segmentów.
Hyundai i40 sedan(z wyprzedaży)
Skoda Octavia Kombi(Superba ciężko znaleźć w korzystnej cenie)
Toyota Avensis(z wyprzedaży)
Ford Mondeo(z wyprzedaży)
A i jeszcze zastanawiałem się nad Kia Sportage
Dziękuję Pozdrawiam :)
eneris
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

28 Mar 2012, 15:54

Jeśli chodzi o Kie to jakoś wykonania nie jest porażająca- tandetne plastiki, które podczas eksploatacji zaczną trzeszczeć. Szukasz samochodu przestronnego, ze względu na swoich synów, więc Kia również odpada bo w środku jest tak naprawdę mało miejsca.
wszystkie 3 samochody, które wymieniłeś są dobre. Skoda to praktycznie Volkswagen, Toyota słynie z niezawodności a w Fordzie masz dobrej jakości materiały i ciekawy design. Musisz sam rozpatrzyć w którym samochodzie czujesz się najlepiej i tak też wybrać :wink:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

28 Mar 2012, 16:31

Będę wybierał między i40 a mondeo.
Wiem że większość powie że ford lepszy ale w tej cenie i40 ma na prawdę znakomite wyposażenie. W wersji comfort elektrycznie sterowane fotele, podgrzewane, czujnik deszczu itp
W mondeo niestety nie. Tylko jak to będzie z tym samochodem ..
eneris
Obserwowany

28 Mar 2012, 17:38

Ja bym brał i40 z tego względu, że auto jest świeże, a Mondeo w przyszłym roku będzie miało następce i sie troche już opatrzyło.
W dodatku pewnie masz zaufanie do Hyundaia tak jak i ja, bo kupiłem następnego i też po wyprzedaży i nic lepiej wyposażonego nie dało rady znaleźć przy tej wielkości (kupiłem ix20 i mam 13letniego accenta)
Nie zapominajmy o bezkonkurencyjnej gwarancji Hyundaia.
Za Fordem przemawia precyzja prowadzenia ale jakość wykończenia na podobnym poziomie, bo Mondziak jest już wiekowy.
Jeszcze przyjżyj się Kii Optimie.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna