Oszczędny i dobrze wyposażony do 32tys.

25 Mar 2012, 10:30

Witam,

Szukam samochodu w miarę możliwości młodego (minimum to 2005-2006r) w miarę dobrze wyposażonego. klimatronik, komputer pokładowy , abs, esp to wymagania minimum oraz 4 el. szyby.

Robię rocznie min 29 tys do 35 tys km. Fajnie gdyby w tej cenie udało się znaleźć diesla.

Szukam samochodu, który będzie jeździł dłuższy czas także zależy mi na tym aby nie był awaryjny.

Proszę o porady co wybrać ....

Myślałem nad np. Astrą III (opel 1,9 CDTI 150 KM) , lub Ford Focus (1,6 TDCI lub 2.0 TDCI) czy kombi czy hatchback bez różnicy (choć skłaniałbym się ku kombi. ale jeśli znajdzie się coś fajnego 2/3 drzwi to też przemyślę temat )

Proszę o pomoc w znalezieniu czegoś optymalnego w tym przedziale cenowym . Pozdrawiam
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

25 Mar 2012, 11:19

Może Ford Mondeo rocznik 07? Mieści się w twoim budżecie. Ogólnie samochód dobry, biorąc pod uwagę jakiej jakości są dzisiejsze samochody.
Może lepiej poszukaj coś lekko starszego, bo z samochodów powyżej 2005 roku to bardzo trudno coś znaleźć dobrego w tej cenie.
Rodney
Początkujący

26 Mar 2012, 12:16

w tych pieniążkach możesz poszukać Audi A4 B7 z 2004/2005 roku. Najmocniejszy diesel o pojemności 2.0 będzie miał 170kucajków, (są jeszcze dwie słabsze jednostki w tej pojemności, chyba 135 i 150koni) a spalanie Cię nie wykończy bo na 6 litrach powinno się zamknąć.

Na pewno znajdziesz z wymaganym wyposażeniem, jak poszukasz to pewnie też załapiesz się na kierownicę wielofunkcyjną, tempomat czy klimę dwustrefową. O przyjemności płynącej z jazdy nie muszę pisać:)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -ten model pierwszy z brzegu, żeby przybliżyć Ci autko.

Sam obecnie szukam sobie takiej:)

EDIT: obejrzałem sobie dokładniej ten z podanego linku i zdecydowanie go nie polecam, jest za tani jak na ten rocznik i maska mi się w nim nie podoba :)
Jak już wcześniej pisałem- model poglądowy:)
nie rozumiałem miłości do samochodów... póki nie kupiłem Audi
Mietek851
Początkujący

Miejscowość: Lublin
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

27 Mar 2012, 08:49

dzięki za info. - fajne są te b7-ki ale przybliżcie mi silnik 2.0 TDI - ponieważ wiele się nasłuchałem o pękających głowicach - podobno w ogóle silnik 2.0 TDI należy do niezbyt udanych ?

tak na marginesie co sądzicie o BMW 120d ?? 2005 -2006 r. diesle 163 KM ? (w sumie średnio mi się podoba ale no ... może )
adam-and1
Aktywny

27 Mar 2012, 09:22

2.0 tdi=kompletny niewypał,odpusc sobie go z góry.To są własnie te b7 za 30tys...

A co do bmw to dobrze jezdzi,ale nic po za tym ciasne,niepraktyczne ;)
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

27 Mar 2012, 10:35

jeżeli chciałbyś Passata B6 z dieslem to szukaj tych z common rail które zastąpiły wersje z pompowtryskiwaczami(lecz bedzie ciezko w tej cenie znaleźć w dobrym stanie)
Moze np Mondeo 06-07 z silnikiem 2.0TDCi 130KM lub 2.2TDCI 155KM? bedzie bardzo dobrze wyposarzone a rozmiarami malo ktory mu dorównuje ;)
W moich żyłach płynie benzyna a zamiast serca pracuje turbina
Marcin0116
Początkujący

Miejscowość: WLS
Prawo jazdy: 19 12 2011
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi A4 B5, Ford Mondeo MKIII
Silnik: 1.9TDI, 2.0 TDDI
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limitowany Nissan Juke w edycji Ministry of Sound
    Nissan rozszerza współpracę z Ministry of Sound, czyli londyńskim autorytetem w dziedzinie clubbingu i elektronicznej muzyki tanecznej. Kolejnym owocem tej współpracy jest nowa limitowana edycja Juke. Odważna ...

27 Mar 2012, 11:19

ja też chętnie posłucham o tych silnikach 2.0, może więcej szczegółów zamiast "to są właśnie te silniki" ?
nie rozumiałem miłości do samochodów... póki nie kupiłem Audi
Mietek851
Początkujący

Miejscowość: Lublin
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Rok produkcji: 1996

28 Mar 2012, 14:46

co prawda ten samochód trochę mój budżet przekracza ale może i bym się skusił gdyby było warto... co powiecie o tym samochodzie ???

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

co powiecie o silniku ? i ogólnie o samochodzie ?

ewentualnie myślałem jeszcze nad :
http://aukcjewp.wp.pl/focus-2-0tdci-136 ... 67900.html

Fordem Focusem (nadwozie bez znaczenia) silnik 1,6 TDCI diesel 109 KM lub 2.0 TDCI 136 KM co możecie powiedzieć o tych silnikach ?
adam-and1
Aktywny