Auto dla singla - 5 tys

04 Kwi 2016, 23:24

Część wszystkim.
Jestem młodym singlem i głównie podróżuje samochodem sam (od czasu do czasu zgrane kumpli). Aktualnie posiadam volvo 850 2.5 tdi w kombi, które miało mi służyć do pracy, ale tak się ułożyło, że nie potrzebuje tak dużego auta z dużym silnikiem, które też jest leciwe i muszę w nie coraz to inwestować, a dalej nie jest zrobiony (maglownica, akumulator, hamulce, elementy wnętrza no i pocący się silnik). Zastanawiam się nad czymś mniejszym w granicach klasy C - focus, BMW 3, 156, civic, 80, i raczej wolałbym diesla - pasuje mi i się opłaca, ale za benzynowke z dobrym stosunkiem dynamiki do spalania nie pogardze. Nie musi być to niewiadomo jak młody samochód. A mnie na ten moment wpadł w oko fiat bravo z 1.9 itd (stylistycznie jak i silnikowo). Jakieś opinie bądź fajne alternatywy?
[link do oferty na Olx wygasł]
JSM
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 07 2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Volvo 850
Silnik: 2.5 TDi 140 Km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

05 Kwi 2016, 15:15

Znaleść dobrego diesla za te pieniądze może być ciężko,Focusa bym sobie na pewno darował,156 w dieslu jeszcze przejdzie bo ma dobre silniki,Civic jak najbardziej ale nie z dieslem (mało ogłoszeń strasznie),Audi 80 też jest ok.

Bravo ładne obejrzyj :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Audi A3 Sportback g-tron
    Audi A3 Sportback g-tron to wielki krok marki na drodze ku zrównoważonej mobilności. Kompaktowy pięciodrzwiowy samochód, który zadebiutuje pod koniec 2013 roku, do napędu wykorzystuje Audi e-gaz, paliwo ...