Auto dla studenta do 10 tyś

17 Kwi 2015, 22:16

Witam,
Od jakiegoś czasu poszukuje auta które było by wmiare ekonomiczne, a zarazem miało więcej niż 50Km pod maską :). Obecnie posiadam Polo III(1.0 kat) spalanie w granicach 5l na 100, wiem że nie dostane czegoś z podobnym spalaniem w większym silniku. Jakie auta polecacie ? Ja od auta wymagam niezawodności, ekonomiki.

Co sądzicie o tym ogłoszeniu ( proszę o rzetelne wypowiedzi):
[link do oferty na Olx wygasł]

Pozdrawiam,
Rout
Rout
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 07 2013
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Mondeo mk3
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

18 Kwi 2015, 08:16

Niezawodność i Megane II? Nie, nie, nie. To nie jest Megane I... Jak ma być niezawodne to poszukaj 323f, Civica, Corolli lub większego Avensisa.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

18 Kwi 2015, 11:51

To 5l mam rozumieć w trasie?
Tutaj masz ładną Astre [link do oferty na Olx wygasł] z jednym z lepszych silników.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Kwi 2015, 12:15

Zapomniałem dodać że ma to być wersja 4/5 drzwi. Więc astra odpada. Jak myślicie wizyta na stacji diagnostycznej rozieje wszystkie wątpliwości co do tej meganki ?Bo auto naprawde mi się podoba tylko ten przebieg mnie odpycha :(
Rout
Nowicjusz

18 Kwi 2015, 12:17

Rout napisał(a):Bo auto naprawde mi się podoba tylko ten przebieg mnie odpycha :(

Ja mam w Focusie 326tyś km i chodzi bardzo dobrze :)
Ja bym odpuścił, poszukaj czegoś innego bo to są awaryjne samochody. A nie chce żeby potem było że na Forum ci to polecili i się psuje itd.
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG

18 Kwi 2015, 13:44

Poszukaj Skode Fabia, tanie części i dość trwałe auta. Dużo aut krajowych z pierwszej ręki.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpiecznie za kierownicą po dłuższej przerwie
    Czasem okoliczności życiowe sprawiają, że mimo posiadanego prawa jazdy żegnamy się na jakiś czas z możliwością prowadzenia samochodu. Niezależnie od tego, jak długo nie siedzieliśmy za kierownicą – kilka miesięcy czy ...

18 Kwi 2015, 14:15

krikus napisał(a):Poszukaj Skode Fabia, tanie części i dość trwałe auta. Dużo aut krajowych z pierwszej ręki.

To są dość duże plusy tego auta co podałeś ale niestety lubi sobie wypić benzyny i ten wygląd jak dla młodego nie jest zbyt pociągający (mój gust a o nich nie dyskutujmy) ale również można spojrzeć na ibizę która jest fabią w innej budzie czyli koszty utrzymania na podobnym poziomie i jak dla mnie lepszy wygląd.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Rok produkcji: 2010

18 Kwi 2015, 14:20

Rout napisał(a): Jak myślicie wizyta na stacji diagnostycznej rozieje wszystkie wątpliwości co do tej meganki ?
Co ma Ci rozwiać? To nie kwestia egzemplarza tylko samego modelu i generacji.
Koniu
Forumowicz VIP

18 Kwi 2015, 14:21

Ode mnie Ford Fiesta mk6 z początku produkcji.
Najlepiej wyglądające z waszych propozycji, w miarę świeże auto, dobre silniki i są w miarę wyposażone jak na swój segment.
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG

18 Kwi 2015, 15:38

Tutaj piszecie że megan II jest awaryjne ( nie dziwie sie bo to francuz ), a na innych strona piszą pozytywnie na temat tego auta mówią że nie odstępuje od swojego starszego modelu megan I. Nie wiem czyją opinią się kierować :). Najlepiej by było gdyby wypowiedziała sie osoba która posiada bądz posiadała takie auto.
A jeżeli nie był by to kłopot to byłbym wdzięczy za gotowe linki do samochodów. Dobrze żeby dane auto znajdowało się w zachodniopomorkim, jak najbliżej koszalina.
Rout
Nowicjusz

18 Kwi 2015, 17:43

Rout - każde z aut wymienionych przez kolegów powyżej będzie mniej kapryśne od Megane II. Wybierz któreś z nich, lepiej na tym wyjdziesz.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

18 Kwi 2015, 18:09

Za 10000 zł mogę również polecić tobie opla astrę G oraz Chevroleta Lacetti oba auta są dobre i tanie w utrzymaniu ale unikaj w nich silnika 1,6 16V bo to silnik znany z opli który również jest zamontowany w lacetti i on wykazuje znaczne zużycie oleju.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Rok produkcji: 2010

18 Kwi 2015, 19:46

Gdzie dobrze pisali? W Auto Świecie?
Poza tym nie ma na tym forum przekonania że francuz to od razu sie psuje. Tutaj rozpatrujemy na generacje samochody. Zresztą celowo napisałem że Megane I jest okej ale ktoś tu kiepsko czyta...
Koniu
Forumowicz VIP

19 Kwi 2015, 09:03

Tutaj masz ładne Toledo z lpg [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] a tutaj ładny Accord i zostanie jeszcze kasa na montaż lpg [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tylko pytanie jak z opłatami.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012