witam, zastanawiam sie nad autem dla siebie, zastanawiam sie nad BMW 5 e60 albo jeep grand cherokee III limited albo golfem 6, zaznacze na wstepie ,ze nie znam sie na samochodach, ma być to moj pierwszy samochod i chciałbym uniknąc z nim problemów jak naprawy itp... wiec stare auta odpadają, mam na auto kolo 50-60tys i tutaj chcialbym sie zamknąć z kosztami.
chyba ,ze ktos doradzi lepsze auto do jazdy albo zmieni bo jak juz pisałem srednio ogarniam temat samochodów wiec szczerze to nawet nie wiem jakie auta sa do tej kwoty tyle co poprzeglądam aukcje..., ma byc trasa i miasto (50/50), musi byc automat i duze w srodku bo mam prawie 2m i troche się cisne w małych autach np. bmw 3 odpadaja ;/
Albo Mercedes W211, auto tańsze w serwisie jeśli wybierzesz wersję bez pneumatycznego zawieszenia. Auto duże, komfortowe, dobre 5-biegowe automaty, polecam podstawową wersję 1.8 z kompresorem albo diesel 2.2.
Opel ADAM produkowany będzie w fabryce Eisenach w Turyngii Fabryka w Eisenach w Turyngii szykuje się do rozpoczęcia produkcji Samochodu Opel ADAM. Miasteczko Eisenach w Turyngii liczy 43 000 mieszkańców i jest miejscem urodzenia Jana Sebastiana Bacha z zamkiem warownym Wartburg ...
Właśnie BMW E60 jeśli jest zadbane to nie jest awaryjne, ale części i serwis są drogie. Mercedes będzie tańszy w serwisowaniu w tych wersjach co podałem. Z bardziej oryginalnych aut może Renault Latitude?
jeszcze sie zapytam prosto z mostu: co to znaczy z BMW/jeepem drogie utrzymanie (pomijam koszty benzyny i oplaty) ale srednio ile rocznie trzeba liczyc na serwis itp.... ? jest jakas srednia ?
Nie ma to jak porównywać trzy kompletnie różne auta w jednym temacie trochę tak jakbyś pytał "mam 200zł kupić klapki, adidasy czy glany?" Dane, które podałeś, tzn miasto/trasa 50/50 i 2m wzrostu predysponują w równym stopniu do Hondy Jazz jak i Fiata Ducato Napisz chłopcze temat jak bóg przykazał, bo jak narazie to jest komedia a nie prośba o pomoc
nie wiem jaki model, podoba mi sie jeep wlasnie ten overland/limited 2008 chyba 3, bmw 5 e60 i tyle wiem o samochodach niestety, wiec chciałem znaleść info czy kogos zapytac ile takie auta sprawiaja problemow i koszt miesieczny na praktycznych przykladach, bo ciezko mi ocenic co to znaczy drogi i duzo, dla jednego duzo to 1tys a dla innego 100tys, to moze tak: moge przeznaczyc srednio na auto 1-2tys pln/mies robie jakies 500km srednio miesiecznie czy stac mnie na wlasnie bmw albo tego jeepa ?
adrianbokser - tak. E38 i E39 nie dzieli przepaść w kosztach utrzymania. E38 w najgorszym razie będzie podobne w kosztach jak E60, ale sądzę, że będzie tańsze.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.