yyy no ja na maturze wybralem biologie nie matme wiec nie pros mnie bym ci to liczyl
ale tak no przeglad rejestracyjny jak w kazdym aucie - ok 100 no chyba ze musisz cos zrobic ..... no to srednio chyba wtedy 150
![Laughing :lol:]()
ale to inna sprawa
oc to sobie zapytaj swojego ubezpieczyciela on ci wyliczy ile zaplacisz - pewnie nie masz znizek itd - na necie sa kalkulatory oc itd wiec orientacyjnie bys sie dowiedzial
a co do spalania to zalezy jak kto jezdzi gdzie i w jakim stanie ma auto srednio za miastem 1,0 spalii 5 litrow na 100 km w miescie powiedzmy 6,5 to tak wszystko usredniam bo za miastem moze wyjsc i kolo 4 jak komus sie nudzi
![Cool 8)]()
mnie 1,4 za miastem potrafi spalic ok 5 litrow benzyny no Pb 95 ale to trzeba lubiec sie bawic w eko jazde
![Laughing :lol:]()
no w miescie taki 1,0 fire 7 tez ci moze spalic - wszystko zalezy od warunkow
kumplowi np za miastem wychodzi mniej wiecej 4,5 a w miescie 5,5 - 6 generalnie zalezy jak kto jezdzi i to w przypadku kazdego auta
hmmm corsa b ... no uno to kwota na styk by cos wybierac a co dopiero corsa ... no na pewno ci wyjdzie ona drozej - silnik min 1,2 w tych starszych, osiagi zdecydowanie gorsze jak w uno 1,0 fire spalanie tez nie najnizsze ceny czesci ... no z uno to chyba tylko maluch moze konkurowac pod wzgledem ich ceny
golf .... antyk wiekszosc tanich to totalne trupy i najczesciej z silnikiem 1,6 ....