Auto dla studenta - jak najtańszy w utrzymaniu

20 Paź 2008, 15:56

jaki polecacie samochód dla studenta
chodzi o to zeby byl jak najtańszy w utrzymaniu, palił jak najmniej oraz zeby tanie bylo oc
cena jak najniższa
prosiłbym o podanie jakei są najlepsze auta za 1-3tys zł
piotrauto
Stały forumowicz

20 Paź 2008, 16:54

fiat uno? opel corsa? vw polo, opel astra, czekam na propozycje
piotrauto
Stały forumowicz

20 Paź 2008, 17:01

jak student nie chce sie polansowac a jezdzic dobrym autem co w tych pieniadzech i tak jest wyzwaniem to bierz uno - mlode w miare do tego ekonomiczne przestronne oszczedne - 1,0 fire ktore jak na tak maly silnik jest dosc dynamiczne - male skladki oc niskie spalanie tanie czesci

mysle ze w okolicy 3 tys juz bedzie wybor w czyms w miare

a jak chcesz wiedziec cos o uno to zobacz to http://unofani.eev.pl/index.php to forum - unofani
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

20 Paź 2008, 17:19

aha ale jeszcze są inne auta
opel corsa B
vw golf mk2

aha a ile bym musial przeznaczac na paliwo miesięcznie jesli bym mial takie uno? chodzi mi o to ile musze przeznaczac na paliwo na miesiąc oraz co rok ile musze placic oc itp przeglądy itp
jesli robilbym miesięcznie 800km
piotrauto
Stały forumowicz

20 Paź 2008, 17:37

yyy no ja na maturze wybralem biologie nie matme wiec nie pros mnie bym ci to liczyl :wink:

ale tak no przeglad rejestracyjny jak w kazdym aucie - ok 100 no chyba ze musisz cos zrobic ..... no to srednio chyba wtedy 150 :lol: :lol: ale to inna sprawa

oc to sobie zapytaj swojego ubezpieczyciela on ci wyliczy ile zaplacisz - pewnie nie masz znizek itd - na necie sa kalkulatory oc itd wiec orientacyjnie bys sie dowiedzial

a co do spalania to zalezy jak kto jezdzi gdzie i w jakim stanie ma auto srednio za miastem 1,0 spalii 5 litrow na 100 km w miescie powiedzmy 6,5 to tak wszystko usredniam bo za miastem moze wyjsc i kolo 4 jak komus sie nudzi 8) mnie 1,4 za miastem potrafi spalic ok 5 litrow benzyny no Pb 95 ale to trzeba lubiec sie bawic w eko jazde :lol: no w miescie taki 1,0 fire 7 tez ci moze spalic - wszystko zalezy od warunkow

kumplowi np za miastem wychodzi mniej wiecej 4,5 a w miescie 5,5 - 6 generalnie zalezy jak kto jezdzi i to w przypadku kazdego auta

hmmm corsa b ... no uno to kwota na styk by cos wybierac a co dopiero corsa ... no na pewno ci wyjdzie ona drozej - silnik min 1,2 w tych starszych, osiagi zdecydowanie gorsze jak w uno 1,0 fire spalanie tez nie najnizsze ceny czesci ... no z uno to chyba tylko maluch moze konkurowac pod wzgledem ich ceny :lol:

golf .... antyk wiekszosc tanich to totalne trupy i najczesciej z silnikiem 1,6 ....
Manfred
Aktywny

20 Paź 2008, 18:49

ja mam golfa II 1.3 z 87r i przejezdzilem nim cale studia... rewelka... zero awarii. tylko lac paliwo i jezdzic a i jak sie spokojnie jezdzi to pali malo...
muzzy33
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

20 Paź 2008, 19:34

Do kosztów utrzymania Una trzeba by było doliczyć wizyte u blacharza - na wstępie. Zresztą za te :bilony : to cokolwiek się kupi , to jest be......
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

20 Paź 2008, 19:39

teee bonifacy nie badz taki kozak bo o uno to mozesz tak gadac komus kto ma mala wiedze o nim a nie komus kto ma 2 uniaki 8)

jak dobrze poszuka to mu sie uda trafic na jakies 1,0 made in italy w dobrym stanie
Manfred
Aktywny

20 Paź 2008, 19:54

wlasnei to najtańsze auto to uno? a cos tańsze niema auta jeszcze tańszego z wyjątkiem cc i 126p
piotrauto
Stały forumowicz

20 Paź 2008, 19:59

jest jeszcze tico 8)

na uno mozna patrzec roznie

na te starsze najtansze jako proste tanie tylkowozy

a te jeszcze jako takie w miare mlode jak na calkiem dobre praktyczne wygodne samochody :wink:
Manfred
Aktywny

20 Paź 2008, 20:00

Do kolegi Manfred ! Wiesz co . mnie to już zbrzydło siedzić w kanale pod tymi ;wspaniałymi : Unami . Twoje dwa to nie pępek świata , jest ich jeszcze na naszych drogach setki i w większości tych za pare złotych , zamiast na fotelu jeżdzi się d...ą po asfalcie .
bonifacy
Stały forumowicz

20 Paź 2008, 20:07

ty serio masz problemy :lol: akurat znam troche ludzi co kupowali auta w tej kwocie - uniaki i jak na ta kase to ciezko by im bylo o cos innego co by sie do jazdy nadawalo :lol: :lol: ot tak smutna prawda

a nawet jak kupi tanio jakiegosc z powierzchowna korozja drzwi .... to chyba w aucie za pare zlotych nie bedzie wielka wada .....
Manfred
Aktywny

20 Paź 2008, 20:22

Ja nie mam problemów :D . Mają je tylko ci co zostawiają u mnie uniaki na łatanie - oczywiście z portfelem . Skończmy naszą wymiane zdań , bo to nie ma sensu . Ja mam swoje zdanie i Ty też je masz , a prawda leży ( na to wychodzi ) po środku . Serdecznie pozdrawiam . Ja nie napisałem że uno jest złe , tylko że rdzewieje .
bonifacy
Stały forumowicz

20 Paź 2008, 20:40

spox a corsa? jest ladna jeszcze mysle nad astrą 1 oraz vw polo i golfem 2
piotrauto
Stały forumowicz

20 Paź 2008, 20:45

uno nic innego chyba ze ci sie zwyczajnie cos trafi ...

bonifacy zostawiaja ci co zanidbali i tyle a jak sie kupuje uzywke to sie szuka takiego co jeszcze drzwi ma

a podlogi w golfach czesto robisz ??? jak powiesz ze nie to znaczy ze ci ludzie totalnie olewaja te auta ..... :lol:

z reszta trudno by do blacharza przyjezdzalo auto ze zdrowa blacha :lol:

kumpel ma np takie podejscie ze po co ma teraz robic jak ma na blotniku troche nadjedzone jak moze poczekac az mu szamnie do przetloczenia i potem wstawic taka sama reparaturke jak i teraz ... mantalnosc ludzi jest rozna :wink:
Manfred
Aktywny