Auto dla studenta - myslałem o Audi A3

21 Wrz 2008, 12:00

Witam, chciałem się Was poradzić, jaki samochód kupić, jestem studentem i ma być to raczej oszczędne auto:) budżet mam do 15tys. najchętniej widziałbym diesla. Co do marki to myslałem o Audi A3, ale pisze do Was, bo w sumie nie mogę się zdecydować. Zależy mi by był mało awaryjny.
Pozdrawiam i dzięki za wszystkie opinie. Aha, samochodem będę jeździć głównie po mieście.
lostDesper
Nowicjusz

Miejscowość: Lbn

21 Wrz 2008, 19:04

A3 niewątpliwie jest mało awaryjnym autem, ale za 15 tysięcy jest spore ryzyko zakupu zaniedbanego egzemplarza. Na Twoją kieszeń poleciłbym ibizę II FL, polo III FL, civic VI lub almerę
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

21 Wrz 2008, 20:59

za 15k zapomnij o a3 tdi
jak chcesz diesla w tej kasie z jakis w miare młodych aut to polecam astre II albo focusa :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

21 Wrz 2008, 21:43

Polecam Peugeot 2,0HDI. 2000rok kupisz za ok14tys. I auto dobrze wyposazone. Ja mam cos takiego i jestem bardzo zadowolony. Dynamiczne, stosunmkowo mlode, klima, el.szyby, czujnik deszczu, siedzenia super wygodne obszyte skora. Polecam:))
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Straszewo

21 Wrz 2008, 21:49

cichinho napisał(a):Polecam Peugeot 2,0HDI. 2000rok kupisz za ok14tys. I auto dobrze wyposazone. Ja mam cos takiego i jestem bardzo zadowolony. Dynamiczne, stosunmkowo mlode, klima, el.szyby, czujnik deszczu, siedzenia super wygodne obszyte skora. Polecam:))

można wiedzieć o jakim modelu mowa ?? :?
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

21 Wrz 2008, 23:37

Za te pieniądze dostaniesz już niezłe TDI, ale nie A3. Skup uwagę na Seat albo VW.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak sprawdzić / obliczyć szerokość felgi? - instrukcja
    Większość felg myślę, że jakieś 90% będzie miało specjalne oznaczenia co do rozmiaru i wystarczy tylko je odczytać. Jednak zdarzają się też takie które ich nie posiadają i wtedy pozostanie nam obliczyć szerokość felgi ...
    Skoda Yeti i Octavia Scout we flocie TOPR-u
    SKODA Polska przekazała ratownikom Tatrzańskiego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego dwa kolejne modele - Yeti i Octavię Scout. 15 stycznia 2013 roku nastąpiło oficjalne przekazanie kluczyków do dwóch modeli ...

22 Wrz 2008, 14:22

zgadzam sie skup się na autach z grupy VAG - ewentualnie opel, i peugeot 2,0 hdi to pewnie 307 ale nie slyszalem o nich najlepszych rzeczy...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

22 Wrz 2008, 17:31

nie 307 nie. Chodzi mi o 306 90koni do tej budy w zupelnosci wystarcza:)
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

22 Wrz 2008, 19:00

Ja taki mam, przejechalem nim juz 20tysiecy i nic:) Moze mam "pecha" hehe... Ludzie, dlaczego polegacie na opiniach jednostek??
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

22 Wrz 2008, 19:03

W tym przypadku jednostki tworzą masę. Taka prawda, francuskie samochody nie należą do mało awaryjnych, mają inne zalety. To, że Kaziu nie dostał raka od palenia papierosów to nie znaczy, że palenie jest zdrowe.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

22 Wrz 2008, 19:16

Trochę w tym prawdy. Francuskie auta mają słabe zawieszenie, które jednak jest wystarczające na francuskie drogi, ale nie na polskie. No ale zawsze może się zdarzyć dobry egzemplarz, który psuć się nie będzie. Ale to już trochę loteria...
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice