Auto dla studenta - szukam coś na hatchback

24 Kwi 2010, 23:12

Witam, jestem studentem i poszukuje bryki do jeżdżenia mogę wydać na nie 20 tyś. szukam coś na hatchback :) myślę że optymalny to Peugeot 307 lub Seat Leon co o tym myślicie albo co proponujecie.
loldawidek
Nowicjusz

25 Kwi 2010, 09:15

Jako iż jestem fanem VW mój wybór w tej sytuacji był by prosty VW GOLF IV 1,9TDI/;
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wypadało by je sprawdzić przed kupnem w salonie VW :)
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

25 Kwi 2010, 09:50

Leon jak i Golf to dobre autka a o 307 nic niewiem.Od siebie dodam Forda Focusa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Kwi 2010, 10:27

Od siebie dodam Clio 1.5dCi
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

25 Kwi 2010, 12:14

Nie Golf jeździłem nim i prostu masakra zero komfortu w jeździe sztywne to i jakoś mi nie leży po drugie w domu mam Marcedesa i nie wiem czym tu się zachwycać klocki na 4 kołach i zero komfortu od strony kierowcy jaki i od strony pasażera. Dla tego Seat albo P307 ale jest bardziej na ten drugi więc robię mały rekonesans. Warto znaczyć że stawiam na oszczędność silnika bo studenta nigdy kasa się nie ima :P
loldawidek
Nowicjusz

25 Kwi 2010, 12:33

Jeśli by Cie to interesowało to u mnie w mieście i nawet w mojej dzielnicy gościu sprzedaje Clio 1.5DCI,auto jest praktycznie z pewnych rąk ponieważ gościu od lat sprowadza auta i z tego co wiem nigdy nikt z nimi nie miał problemów ani na tego gościa nie narzekał,poprostu gościu to solidna firma.A co do tego Clio to widuje go praktycznie codziennie w centrum miasta na jednym z parkingów gdzie stoi do sprzedania i musze powiedzieć że wygląda całkiem przyzwoicie i na naprawde zadbanego.Tutaj masz link do ogłoszenia:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe systemy bezpieczeństwa od Volvo
    W pełni zautomatyzowana jazda w korku, ograniczenie kolizji na skrzyżowaniach oraz redukcja do zera kolizji z udziałem zwierząt – to najnowsze projekty w dziedzinie bezpieczeństwa, nad którymi pracuje Volvo. ...

25 Kwi 2010, 16:58

loldawidek napisał(a):Nie Golf jeździłem nim i prostu masakra zero komfortu w jeździe sztywne to i jakoś mi nie leży po drugie w domu mam Marcedesa i nie wiem czym tu się zachwycać klocki na 4 kołach i zero komfortu od strony kierowcy jaki i od strony pasażera. Dla tego Seat albo P307 ale jest bardziej na ten drugi więc robię mały rekonesans.

Leon to to samo co Golf tylko inny wygląd. Skoro dla Ciebie Golf nie zapewnia komfortu, to Leon nie zapewni go również.
Już prędzej właśnie 307, bo jest bardziej miękki. Silnik proponuję 2.0 HDI 110 KM.

Zastanowiłbym się też nad Fiatem Stilo 1.9 JTD 115 KM, Fordem Focusem Mk1 1.8 TDCI 115 KM. Mazda 323F po liftingu w silniku benzynowym, Seat Ibiza III 1.9 TDI.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Kwi 2010, 17:07

zgodze sie z dishmanem jezeli nie podobal ci sie komfort w golfie to nie occzekuj niczego wiecej od leona, jedynie roznica jest w wygladzie leon wg mnie jest ladniejszy od golfa 4 ktory dla mnie jest autem na pewno dobrym ale troszke juz przezytkiem... dla mnie jeszcze z propozycji dishmana najladniejsza jest ibiza lub stilo koniecznie w jtd np 115lub 140km od siebie dodam alfe romeo 147 takze w 1.9 jtd
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

25 Kwi 2010, 17:18

loldawidek napisał(a):Witam, jestem studentem i poszukuje bryki do jeżdżenia mogę wydać na nie 20 tyś. szukam coś na hatchback :) myślę że optymalny to Peugeot 307 lub Seat Leon co o tym myślicie albo co proponujecie.

Ty jestes studentem? - chyba na kierunku -spraw zbytecznych-
Z taka znajomoscia j.polskiego nie powinni ciebie wypuscic z gimnazjum
Usprawiedliwia Ciebie tylko status obcokrajowca.
dark13
Początkujący

Miejscowość: szczecin