Auto dla studenta

04 Lip 2014, 08:08

Opłaty około 2000zł do tego tłumaczenie dokumentów (tutaj niewiem jak finansowo) więc na auto zostaje jakieś powiedzmy 3-4tysiące złotych (800-1000euro). Na upartego można coś sprowadzić.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Lip 2014, 08:43

Do tego w wypadku gdy będziesz chciał sam jechać po auto trzeba doliczyć koszty podróży także ok. 3-4 stówki nie Twoje co najmniej. Pozostała kwota na auto nie da Ci za dużego pola manewru. Ja bym poszukał czegoś w PL w tym budżecie.
[link do oferty na Olx wygasł] Tylko ten 1.6 16v nie specjalnie udany, olej piją. Ale Asia zadbana.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]
ArsenalFun
Początkujący

Auto: Mazda Premacy
Silnik: 2.0 DiTD
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

04 Lip 2014, 09:20

Odpicowana na handel a nie zadbana :mrgreen:
Druga od handlarza to ile za nią dał? 5500zł?
Lanos ładny ale znowu popatrzcie na drugie zdjęcie,połowa auta ma inny odcień.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

04 Lip 2014, 12:39

Rzeczywiście Barol, też wydaję mi się, że ten kolor się różni...
Co do lanosa do odpada, nic mi się w nim nie podoba. Aktualnie faworytami są astra, vectra podana wcześniej i fiat punto mimo, że to troszkę inny segment mam do niego jakieś pozytywne odczucia, no i czytałem, że jest bardzo bardzo ekonomiczny. Bodajże z silnikiem 1.2:D
dawid2000x1
Nowicjusz

Auto: Renault Laguna I
Silnik: 1.8 16V

04 Lip 2014, 15:26

Odpicowana pod handel tak? Auta odpicowane pod handel to zdezelowane, porysowane i czyste tylko z wierzchu graty. Tutaj wszędzie panuje porządek, ani grama rdzy. Lakier fakt, może i jest po polerce, ale nikomu nie udało by się zrobić z zaniedbanego auta takiej sztuki. Wszystkie szpary równe, lakier nigdzie się nie wyróżnia. To ze zdjęć. Na żywo może być inaczej. Ale to że jest w takim stanie od razu je skreśla bo musi być odpicowane i basta? Fajny argument.

Co do drugiej asterki- przedni zderzak się wyróżnia i to mocno, ale po za tym nie ma się do czego przyczepić, oczywiście po zdjęciach. To że auto jest w takiej cenie wcale go nie skreśla. Załóżmy że ogólna wartość rynkowa auta X z danego roku i z danym silnikiem kosztuje 10 000 zł, to auta za 9500-9000 zł to samo zło tak? Ja kupiłem auto kiedy jego cena rynkowa wynosiła ok. 14 000 zł za 10, plus przerejestrowanie. Wyszło ok. 11 500. I co? Czy to mechanik czy to diagnosta był pod wrażeniem w jakim stanie kupiłem auto, nie mówiłem oczywiście ile dałem. Także niech mi ktoś nie wciska kitu, że auto poniżej ceny rynkowej MUSI być wrakiem. Owszem, trzeba zachować ostrożność, ale nie można od razu skreślać takiego auta.

A może coś takiego? Link przykładowy [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ArsenalFun
Początkujący

Auto: Mazda Premacy
Silnik: 2.0 DiTD
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

04 Lip 2014, 15:32

Ta pierwsza taka zadbana że nawet dywaników gumowych szkoda było kupić :lol:
U pasażera jest chyba z jakiegoś anglika :lol:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator LPG
    Kkalkulator pozwala obliczyć szacunkową różnicę w kosztach eksploatacji samochodu w zależności od zasilania silnika benzyną, a gazem (LPG). Na podstawie danych wprowadzonych do formularza obliczymy przyblizony czas ...

04 Lip 2014, 18:13

Panowie, a coś od Seata?
Przykładowo:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jakie macie zdanie?
dawid2000x1
Nowicjusz

04 Lip 2014, 19:34

Nie wyróżnia sie? Przypatrz sie dokładnie,obydwa przednie błotniki są ciemniejsze od reszty,drzwi kierowcy mają małą wgniotke,opis oh ah jak z salonu ale jak to używane auto jak nowe? Przecież to niemożliwe :shock:
Co do drugiej Astry to był tu taki jeden który też uważał że za 5000zł kupi dobrą Astre bo przecież są na allegro i co kupił? Astre z pognitymi nadkolami i do poprawek..

Ibiza z linku nie najgorsza,szkoda tylko że ma najsłabszy silnik.
Barol
Awatar użytkownika

04 Lip 2014, 20:20

Barol zobacz ostatnie zdjęcie u tej Ibizy.. :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Lip 2014, 23:30

Co z nim nie tak? :o
Anyway, podałem konkretnie tego jako przykład. Bardziej mi chodziło o opinie modelu w porównaniu do wcześniej wymienionych :P
dawid2000x1
Nowicjusz

05 Lip 2014, 09:20

No teraz widze :oops:
Barol
Awatar użytkownika