REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
no tak, bo VW to premiumedek341 napisał(a):tutaj wzięła mnie rozkminka czy nie lepiej szukać auta młodszego ale powiedzmy mniej uznanej marki. (opel czy ford)
ale ja tego nie neguję, chodziło mi o patologię rynku.Pionek napisał(a):ak koncern ubóstwiany ale akurat w tamtych czasach taki golf iv to było auto mega trwałe, robione wg starej szkoły VW.
jeśli mówimy o klasie Golfa, to raczej darowałbym sobie Citroena c4, Renault Megane II i ostrożnie podchodził do Peugeota 307 i Fiata Stilo. Reszta jest w sumie ok, tzn mają jakieś typowe wady (VW też ma), ale nie są one na takim poziomie, że się zepsuje i nie pojedzie dalej. Największą uwagę zwracać przede wszystkim na stan elementów konstrukcyjnych karoserii/podwozia, bo blacharka wychodzi zawsze najdrożej.edek341 napisał(a):ciężko mi ogarnąć jakie auta są powiedzmy "bardziej wartościowe"
nad 1.2 raczej odpuść, ale 1.4 względnie może byćedek341 napisał(a):Co myślicie o VW polo. Widziałem że są młodsze od golfa tylko problem z silnikem. Dużo jest 1.2 i 1.4. Większość poleca 1.6 czy ma to zasadność?
niska kultura pracy oraz wytrzymałość, brak dynamikiedek341 napisał(a):Dlaczego uważasz że silnik 1.2 w polo odpada ?