Auto do 10.000 zł - wielki problem :(

27 Wrz 2010, 21:20

Witam.

Mój ojciec chce kupić auto za ok. 8-10 tys. , niestety jego wymagania są tak wielkie że już nie wiem co mam mu znaleźć....

A więc tak.

1. Cena do 10.000zł
2. Rocznik najlepiej powyżej 2000 ( na nic moje przekonywanie że lepiej kupić lepsze auto starsze o rok, dwa niż nowsze ale zajechane lub najgorszą wersję... )
3. Najlepiej Seat .... ale mam nadzieję że uda się go przekonać do czegoś innego ....
4. No i najlepiej by było gdyby nie musiał po niego jechać dalej niż 20 km od domu....
5. Jakieś większe autko ... nie wielkości Yarisa czy 206 :P

( Dodam tylko że dzisiaj dał zaliczkę na Seata Toledo z 99 roku ... // 7.500zł - już po fotkach widać że bity...oczywiście sprzedawany jako ideał bezwypadkowy ...// )

Podpowiedzcie coś... bo ja już nie mam pomysłów... wiem że te wymagania są kosmiczne... ale może coś się uda... ( mogą być roczniki 98-99 - może jakoś go przekonam .... )
mg1989sos
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: MG F 1,8 145 KM

27 Wrz 2010, 22:16

Do 10 tys. powinieneś spokojnie znaleźć Passata B5, Vectrę, Corollę E11 ... jeśli przekonasz tatę do starszego, ale lepiej wyposażonego samochodu, to warto zerknąć na Mercedesy w tej cenie.

Passat:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Vectra:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Corolla:
Mercedes:

Wiesz... jeśli tata się pokusi to można iść w jakąś ponętną włoszkę :mrgreen: .

Owocnego wyboru życzę !
Motogłowy
Nowicjusz

Miejscowość: Olkusz

28 Wrz 2010, 04:55

Alfa jeżeli w benzynie to tylko 2.5 V6. Jeżeli diesel to 2.4 JTD.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

28 Wrz 2010, 13:50

a co sądzicie o hyundaiu coupe ?
mg1989sos
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: MG F 1,8 145 KM

28 Wrz 2010, 16:16

heńkiem jeździłem z kumplem. Bardzo fajna maszyna, bez problemowa. Tylko tacie sie może nie spodobać ,mało komfortowe, z tyłu brak miejsca. Swojemu też już wciskałem heńka ale powiedział,że mało rodzinne. Wiec wiesz tyle miałem do gadania.
Jenczu
Początkujący

Miejscowość: Głogów

01 Paź 2010, 20:14

Szczerze mówiąc to nie ma takiego samochodu który w 100% spełniałby oczekiwania Twojego taty. Jeżeli benzyna z silnikiem 2.5 V6 to po miesiącu stwierdzi ze pali zdecydowanie za dużo i będzie problem. Lepiej szukać czegoś z mniejszym silnikiem,branie takiego smoka nie bardzo ma sens.
Mechanic
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga na dzieci na drodze wracające lub idące do szkoły!
    Skończyły się wakacje, a to oznacza, że z początkiem roku szkolnego (od 2 września w tym roku) na przejściach dla pieszych pojawiło się więcej dzieci. Są one szczególnie narażone na niebezpieczeństwo – rozkojarzone ...

02 Paź 2010, 15:26

mg1989sos napisał(a):a co sądzicie o hyundaiu coupe ?

fajne autko, ale za 10k nie znajdziesz rocznika 2000, poza tym nie spelni on chyba i innych warunkow Twojego taty, ale samochod naprawde super - wiem, bo sam taki mam, wiec nie zapominaj o nim, moze w przyszlsoci bedziesz czegos takeigo szukac dla samego siebie ;)
LethalPwnager
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok, Polska