Zakup auta na giełdzie

26 Wrz 2010, 18:07

Jakie macie doświadczenia z kupowaniem samochodów na giełdzie? Warto czy może lepiej się szukać samochodu z allegro czy otomoto lub innych anonsów? Chodzi o autko za około 5tys.
Fuckir
fuckir
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz

26 Wrz 2010, 19:04

U mnie w mieście to tylko patrzą i marudzą. W życiu w bym nie wydał 20zł za wystawienie tam auta.

Wolę te same pieniądze wydać na otomoto i mieć za to 4 tygodnie ogłoszenia w internecie.
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

26 Wrz 2010, 19:51

Ja swoją BMW kupiłem w Poznaniu i byłem bardzo zadowolony, teraz jak szukałem Oka to też looknąłem ale same Passaty kombi i inne Golfy...
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

26 Wrz 2010, 21:43

Na giełdzie jest już coraz mniej aut bo własnie większość wystawia je na allegro/otomoto i to cieszy sie większością popularnościa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Paź 2010, 14:40

Wydaje mi sie ze zależy to przede wszystkim od samego samochodu. Jeżeli jest ładny i zadbany,wszystko zgodnie z opisem,to nie ważne czy kupisz na giełdzie czy z allegro.
Mechanic
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

02 Paź 2010, 16:31

Zalezy tez jaka gielda, ale jak to wszedzie, trafiaja sie ciekawe samochody, trzeba tylko jechac mozliwie jak najwczesniej i troche pochodzic. Wiekszosc aut to tak jak ktos napisal, passaty kombi i golfy, ale zdarzaja sie i inne, nietuzinkowe, i warto wtedy je poogladac, zapoznac sie, bo samo ogladanie w internecie nie zawsze dziala dobrze na nasze wyobrazenie na temat jakiegos auta ;)
LethalPwnager
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok, Polska