Auto do 10-11tyś Benzyna/LPG

10 Cze 2018, 17:20

Witam, zmierzam do zmiany samochodu, obecnie jeżdzę Renault Megane I 2002r. Interesuje mnie samochód w miarę oszczędny, będzie pokonywał ok 40km dziennie + weekendy możliwe trochę więcej więc myślę, żybrae benzyna jest najlepszym wyjściem. Na mojej liście znajdują się jak narazie:
- Ford Focus mk2
- Skoda Octavia I
- Opel Astra H
- Peugeot 307
Prosiłbym o radę co wybrać w tych pieniądzach, ewentualnie proszę o Wasze propozycje. Zakupu będę dokonywał na przestrzeni lipca/sierpnia
adamz
Nowicjusz

Auto: Renault Megane I

11 Cze 2018, 18:32

Focus spoko ale budżet na zadbanego i w miarę bezwypadkowego benzyniaka za niski, warto te 13k mieć
Astra podobnie
Octavia spoko, auto proste w budowie jak golf II, nuda i tandetne wykonanie ale w miarę bezawaryjne, coś za coś
307 spoko i chyba imo faworyt. Szukałbym przede wszystkim 2.0, ew. 1.6. Egzemplarze do 2003 miały wadliwą wiązkę wspomagania więc warto sprawdzić czy konkretny brał udział w akcji serwisowej.

Popatrz też na civic'a i corollę. Możesz też rozważyć s40/v40, fajnie wyposażone auto w fajnej cenie.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy płukanki do silnika rzeczywiście pomagają?
    Temat płukanek do silnika to powód do niekończące się dyskusji. Niektórzy uważają, że użycie płukanki nie tylko nie pomaga, ale może nawet zaszkodzić silnikowi. Inni są fanami płukanek i stosują je jako środek ...