Auto do 10-11tyś Benzyna/LPG

10 Cze 2018, 17:20

Witam, zmierzam do zmiany samochodu, obecnie jeżdzę Renault Megane I 2002r. Interesuje mnie samochód w miarę oszczędny, będzie pokonywał ok 40km dziennie + weekendy możliwe trochę więcej więc myślę, żybrae benzyna jest najlepszym wyjściem. Na mojej liście znajdują się jak narazie:
- Ford Focus mk2
- Skoda Octavia I
- Opel Astra H
- Peugeot 307
Prosiłbym o radę co wybrać w tych pieniądzach, ewentualnie proszę o Wasze propozycje. Zakupu będę dokonywał na przestrzeni lipca/sierpnia
adamz
Nowicjusz

Auto: Renault Megane I

11 Cze 2018, 18:32

Focus spoko ale budżet na zadbanego i w miarę bezwypadkowego benzyniaka za niski, warto te 13k mieć
Astra podobnie
Octavia spoko, auto proste w budowie jak golf II, nuda i tandetne wykonanie ale w miarę bezawaryjne, coś za coś
307 spoko i chyba imo faworyt. Szukałbym przede wszystkim 2.0, ew. 1.6. Egzemplarze do 2003 miały wadliwą wiązkę wspomagania więc warto sprawdzić czy konkretny brał udział w akcji serwisowej.

Popatrz też na civic'a i corollę. Możesz też rozważyć s40/v40, fajnie wyposażone auto w fajnej cenie.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nasz wiek, doświadczenie i bezpieczeństwo na drodze
    Możliwość swobodnego poruszania jest fundamentem wolności i niezależności. Od najmłodszych lat szukamy rozwiązań, które zwiększają naszą mobilność. Na początku uczymy się poruszania i korzystania z dostępnych środków ...