Kombi za około 20tys

10 Cze 2018, 20:39

Witam,

Rozglądam się za kombi za kwotę około 20tys. W oko wpadła mi KIA Ceed I, w tej cenie zdarzają się egzemplarze z przebiegiem poniżej 150tys km. Opinie czytałem na jej temat różne jak z resztą wszystkich samochodów, pytanie czy warto czy może znajdzie się coś lepszego w podobnej cenie. Zależy mi na w miarę niskiej awaryjności i kosztach napraw.

Rocznie robię około 14-15tys km. Przede wszystkim auta używam do dojazdów do pracy 25 km w jedną stronę trasą. Rozglądałem się też po Octaviach ale KIA jakoś bardziej przypadła mi do gustu.

Możecie wyrazić opinie na temat KII, ewentualnie coś innego polecić?

Z góry dzięki.

P.S. Obecnie jeżdżę Meganką z 99r więc cokolwiek będzie prawdopodobnie krokiem w przód :)
karpiq
Obserwowany

Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Renault Megane I
Silnik: 1.6 107KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

11 Cze 2018, 16:27

karpiq napisał(a):Możecie wyrazić opinie na temat KII, ewentualnie coś innego polecić?

Mechanicznie spoko, design kwestia gustu.
Bliźniaczym technicznie modelem jest hjundaj i30, też możesz zerknąć.
Przy oględzinach zwróć uwagę na kilka punktów, w których lubi pojawić się korozja - znajdziesz w sieci jakie konkretnie.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga! Od 1 czerwca 2021 ważne zmiany w przepisach.
    Od 1 czerwca 2021 roku wchodzą dość istotne zmiany w ustawie PoRD. Dotyczą nie tylko kierowców, ale też pieszych. Co się zmiania? Na początek najbardziej kontrowersyjny i pokręcony przepis : 1. pieszy znajdujący się ...
    Autobusy specjalne
    Autobusy są stosunkowo rzadko poddawane adaptacjom i wykorzystywane do innych niż tradycyjne zastosowań. Niemniej jednak czasami, szczególnie ze względu na duże wymiary nadwozi oraz wyższy niż w samochodach ciężarowych ...