Auto do 10-15tys

30 Wrz 2018, 16:20

Witam szukam auta dla młodszego brata w przedziale cenowym 10-15tys im taniej tym lepiej co do moich kryteriów to zależy mi głównie żeby była klima
jakiś kompakt, mały sedan.
mało awaryjny to najważniejsze
w miarę tanie części oraz dostępne
co do paliwa samochodu to wolałbym głównie benzynę pod lpg ze względu na to że brat się uczy i dorabia we weekendy a benzyna droga jest. :D
Dieslem w miarę oszczędnym też nie pogardzę.
Brat głównie będzie dojeżdżał do szkoły w jedną strone 12km oraz pewnie jakiś weekend 50-100km.
Fajnie by było jakby miało chociaż ok 100 koni pod maską.
Tutaj mi podał propozycje aut które mu sie podobają.
seat leon 2
vw golf 5
vw polo 5
ford focus mk2
opel astra h
Hyundai I30 oraz I20
jeśli macie coś ciekawego też możecie podsyłać ważne żeby to był 2005r+
Nie interesują mnie marki typu citroen oraz renault.
Możecie podsyłać również bezpośrednio linki do aukcji chętnie obejrzę.
piotrek2000
Nowicjusz

30 Wrz 2018, 19:11

Nie masz szczególnych wymagań, poczytaj sobie jakieś starsze tematy jakie auta są polecane najczęściej
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Paź 2018, 17:22

W tym budżecie celowałbym albo w Leona ale MK1 i zostawił sobie zapas na pakiet startowy, albo wybrał między Astra III 1.6/1.8 lub Fordem Focusem 1.6 lub 2.0
AutoIndustry
Nowicjusz

02 Paź 2018, 17:45

Zdecydowaliśmy się na golfa 5 1.6 mpi lecz nie ukrywam że do czasu kupna limit ceny auta mógłby wzrosnąć więc też biorę pod uwagę golfa 6 jak i audi a3 8p też w silniku 1.6 mpi.
Teraz pytanie który z tych aut został najlepiej wykonany pod względem technicznym całego samochodu zawieszenie itd. Oraz całego wyposażenia wewnętrznego auta, który z nich jest najmniej awaryjny jeśli chodzi o całokształt samochodu.
Jeśli macie jakieś propzoycje aut z niezawodnym silnikiem pod lpg dla osoby wysokiej 195cm to piszcie.
piotrek2000
Nowicjusz

02 Paź 2018, 18:07

A3 będzie delikatnie lepiej wykonana niz Golf, cała reszta jest niemal identyczna.

Jednak...Audi bedzie drozsza od golfa i leona z tym samym silnikiem, 15tyś to zbyt mały budżet na A3 8P 1.6 102km sensowne egzemplarze zaczynaja sie od 20-22tyś
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

09 Paź 2018, 13:13

Co sądzicie o Opel astra J / 4 1.4 ecoflex/ 1.4 turbo ew. Inne pojemności.
Czy za ok. 20 tyś można kupić Opla w uczciwym stanie
Który z tych silników jest najmniej awaryjny, nigdy nie miałem opla więc nie wiem jak tam też z elektroniką. Znalazłem takie ogłoszenie co sądzicie o nim?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
piotrek2000
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Już 10 km/h mniej na liczniku może uratować życie
    Mniej zatłoczone ulice w czasie pandemii wielu kierowców traktuje jako zachętę do mocniejszego przyciśnięcia pedału gazu. Jednak szybsza jazda oznacza tragiczniejsze w skutkach wypadki drogowe. Nieznaczne przekroczenie ...
    Jak podróżować bezpieczniej samochodem?
    Instruktorzy Szkoły Auto SKODA doradzają, jak wygodnie i bezpiecznie podróżować samochodem. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Pozycja za kierownicą to podstawowy element bezpiecznej jazdy ...

10 Paź 2018, 05:52

piotrek2000 napisał(a):Co sądzicie o Opel astra J / 4 1.4 ecoflex/ 1.4 turbo ew. Inne pojemności.
Czy za ok. 20 tyś można kupić Opla w uczciwym stanie

nie
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback