Auto do 10 tys. Civic, Carisma, Almera, Corolla lub inne?

09 Gru 2008, 00:52

Witam. Chcę kupić auto do 10 tyś. i nie wiem które. Kiedyś byłem przekonany do niemców, ale wszyscy mi radzą- wez japończyka. To ma być jakieś wozidełko w miare bezawaryjne, diesel lub benzyna, 4/5-cio drzwiowe, w miare dynamiczne. W tytule podałem moje typy. Na dzień dzisiejszy był bym za Civic, ale corolla jest podobno bardzo dobra. Nie wiem co do carismy. Pomóżcie proszę. Może jeszcze coś podacie.
Jules5
Nowicjusz

09 Gru 2008, 11:45

Jako że mam akurat do sprzedania auto mniej więcej pasujące do twoich typów więc ci polecę, ten egzemplarz [link do Gratka wygasł], trochę droższy niż twoje założenie ale naprawdę zadbane auto które będzie jeszcze jeździć bezawaryjnie długie lata.
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa

09 Gru 2008, 13:13

Trochę za drogie. Chciałem się zamknąć w 10tyś. z opłatami. W moim rozwaliłem rozrząd i potrzebuję jakiegoś wozidełka przejściowego. Myślałem o czymś takim:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Co sądzicie o tym egzemplarzu, czy nie jest jakiś strugany, bo coś ładnie wygląda?
Jules5
Nowicjusz

09 Gru 2008, 13:40

no właśnie coś za ładnie wygląda, w wakacje sprowadziłem bardzo podobnego tez 96r tylko z lepszym wyposażeniem ale miał nalatane 212tyś km oryginalnego przebiegu i poszedł za 10500zł plus opłaty, więc ten wydaje się mocno podejrzany
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Gru 2008, 18:40

A co myślicie o corolli z serii E10? Czy są dobre? Bo E11 w tej cenie chyba się nie kupi.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jaszcze nad tym się zastanawiam:

Nie mam zbyt wiele doświdczenia w kupowaniu aut. Czy kupię jakiegoś civica za te pieniądze 96r. 4/5 drzwi?
Jules5
Nowicjusz

10 Gru 2008, 14:08

Jules5 napisał(a):
Nie mam zbyt wiele doświdczenia w kupowaniu aut. Czy kupię jakiegoś civica za te pieniądze 96r. 4/5 drzwi?

ciężko będziesz miał znaleźć w tej cenie zadbanego civica bo to auto bardzo poszukiwane i nikt nie sprzeda zadbanego za grosze
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

10 Gru 2008, 21:45

A co myślisz o tych które podałem?
Jules5
Nowicjusz

11 Gru 2008, 12:04

z tych co podałeś to chyba najlepiej wygląda corolla ale te wszystkie auta maja podejrzanie niskie ceny. a skąd jesteś? jak blisko Częstochowy to podjedz do mnie zobaczysz mazdę a co do ceny to zawsze można się dogadać
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

13 Gru 2008, 17:58

Nie mam corolli ale mój kumpel jeździ taką w firmie chyba 2003r. części są może i drogie(zależy jak kto stoi z kasą) ale z tego co mi wiadomo to są to bardzo dobre samochody nie do zajechania.
Np.:
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk