Co lepsze? audi, bmw, honda, volkswagen

10 Gru 2008, 12:20

witam wiem ze istnieje wiele podobnych tematów ale nie za bardzo wiem jak się tu połapać.
Chcę kupić auto tylko nie wiem które, ważna jest dla mnie niska cena, ale tez styl auta i tak jak np audi jest to fajny samochód, ale nie sportowy zaleta jest blacha ocynkowana, a może sa jeszcze inne fajne samochody z blachy ocynkowej, bo głównie chodzi mi o to żeby samochód nie rdzewiał itp.
mam kilka typów i jeżeli możecie to powiedzcie który waszym zdaniem jest lepszy pod względem bezawaryjności, bezpieczeństwa, no i oczywiście żeby części były w miarę tanie.

Jeżeli będę miał mało pieniędzy to:
audi 80 b3 lub b4
bmw nie wiem jakie może 3 lub 5
albo audi a6 2.0 lub powyżej tylko ze jeszcze te w starszej wersji 94 97rok
honda civic coupe tylko ze z długim tyłem
volkswagen corrado

jeżeli więcej siana będzie tak do 30tys. to:
audi a6 pojemność powyżej 2.0 najlepiej sedan ale combi tez może być
bmw z tych lepszych
no i w zasadzie nie wiem co jeszcze bo wszystko albo drogie albo problem z częściami później. no i najlepiej jak by te audi i bmw byly z gazem.
może macie inne propozycje
z góry dzięki za opinie
blub
Nowicjusz

10 Gru 2008, 14:57

jak mamy ci podać inne propozycje, jak nawet nie wiesz jaką ilością pieniędzy dysponujesz...
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

10 Gru 2008, 15:30

Jeżeli do 30 tyś to polecam ci rozejrzenie się za jakimś Volvo S40 np. albo V40. W miarę duże, a jak pisałeś że zależy ci na stylu to Volvo akurat jest samochodem z dużą jego ilością. A Volvinkę kupisz za nie duże pieniądze a będzie na kilka lat.
wokus
Nowicjusz

12 Gru 2008, 17:05

witam dzieki za odp.
w sumie nie zastanawialem sie nad volvo ale wezme pod uwage.
glownie mi chodzi co sadzicie na temat audi poniewaz jest duze a pod silnikiem tez jest sie czym pochwalic a po za tym czesci jest latwo dostac i w miare tanio. bo wiem ze np honda civic cupe jest fajna itd. ale z czesciami problem z tego co koledzy mowia. a to volvo to jak z czesciami?

aha i napisze dokladnie na samochod chcem wziac kredyt tylko ze zastanawiam sie jeszcze jaki dlatego napisalem ze nie wiem ile bede mial dokladnie pieniedzy. bo wiadomo jak to z kredytami niedaj boze wypadek albo cos a kredyt splacac trzeba i dlatego sie wacham. ale jezeli sie zdecyduje to bedzie to albo samochod do 15 tys albo jak zaszaleje to do 30 tys
blub
Nowicjusz

12 Gru 2008, 21:12

a już rozumiem, bo , że jesteś kolejnym z tych małolatów, których na tym forum nie brakuje ;pp
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

13 Gru 2008, 17:01

malolatow moze nie, ale nie znam sie na furach i wole nazbierac troche wiadomosci na temat. bo nie stac mnie na wydawanie pieniedzy w cos w co sie nie oplaca.
blub
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Mitsubishi Eclipse Cross - SUV coupe
    Nowy model Mitsubishi Eclipse Cross, którego bezpośrednimi konkurentami będą modele Volkswagen Tiguan, Mazda CX5 i Volvo XC40, wyróżnia się sportową sylwetką SUV-a coupe, znakomitymi osiągami i wyjątkową precyzją ...