Alfa 159 1.9 JTD, dość awaryjne auto, wrażliwa elektryka więc, jeśli szukasz auta do którego nie będziesz ciągle wkładał kasy to ok. Z góry powiem, jeśli Alfy to tylko kupowanie z serca.
Skoda Octavia - dobra propozycja, lecz gdzie w niej stylistyka?
Gold IV - przejadł się, jak chcesz dopaść jakąś sztukę to polecam tylko silnik 1.8. Ponieważ silnik 1.4 posiada bodajże wadę fabryczną, zaś 1.6 pali tyle co 1.8. Dlatego najlepszym imo rozwiązaniem jest 1.8. TDI'ki odpadają, ciężko znaleźć coś dobrego do takiej ceny, no chyba że cie satysfakcjonują przebiegi 400-500k.
VW PASSAT - Heh, passaty wg mnie przejadły się kilka lat temu, wiele osób kupuje 1.9 diesla po to aby służył jako "wół zaprzęgowy", będziesz miał ciężko znaleźć dobry, zadbany egzemplarz. Nie pakowałbym się w to.
Ford Mondeo - tutaj się nie wypowiem, z opinii znajomych bierze rdza, silnik 2.0 diesla awaryjny.
Audi A3 - Dobre auto, lecz, ciężko będzie znaleźć dobry i zadbany egzemplarz. Sam kiedyś szukałem A3 i znalezienie jej z dobrymi blachami (tj. dach, nadkole, dół drzwi, progi) jest dość trudne. Wg. mnie jedynym sensownym silnikiem napędzającym jest 1.8 benzyna oraz 1.9 diesla
Co do Civicy opowiem więcej potem
Kochany Opelek Calibra, według miał już swój żywot, i się skończył, przez niektórych uważany za wieś tuning.
Ode mnie propozycje:
Honda Accord 1.8 + LPG,
Honda Civic VI - za tą cenę naprawdę znajdziesz zadbany egzemplarz.
Opel Astra 1.8