REKLAMA
Witam
Przymierzam się do kupna swojego pierwszego samochodu, szukam różnych opinii o markach/modelach, postanowiłam zapytać też na tym forum.
Mam do dyspozycji maksymalnie 10 tysięcy, auto może być hatchback, sedan, coupe itp, odpada kombi, minivan itp.
Zależy mi na dość dobrej ilości kucyków połączonej z dobrym momentem oczywiście. Wiadomo, nie oczekuję 200 koni itp, chodzi mi po prostu o to by auto było dynamiczne, szybko przyspieszało, by przy prędkości 130 km/h w kabinie było w miarę cicho i by silnik przy takich prędkościach się nie męczył.
Dobre osiągi chciałabym połączyć z w miarę niskim spalaniem, myślę że da się takie auto znaleźć jak się dobrze poszuka.
Co do napędu może być diesel, choć taki napewno drożej mnie wyniesie, a może być benzyna + LPG. Sam benzyniak odpada.
Nie potrzebuję żadnego super wyposażenia typu klimatyzacja, elektryczne lusterka i takie tam.
No i nie chciałabym żeby to auto było bardzo stare, najlepiej coś po 1995 roku(jeśli się da oczywiście).
Jakie modele możecie mi polecić biorąc pod uwagę powyższe sugestie? Proszę o porady.