Auto do 10 tyś ekonomiczne do miasta

17 Paź 2015, 22:28

Witam po przygodzie i skasowaniu mojego śp polo clasic 1.9 sdi. Szukam samochodu do 10 tyś gdzie priorytetem jest ekonomia i bezawaryjność. Auto ma być na pb z zamiarem zainstalowania lpg. Z wymagań "luksusowych" mam tylko klimatyzację. Obszar poszukiwań 50 km od Warszawy. Przebieg roczny ok 15k z czego 95% po mieście. Będę jeździł sam od wielkiego dzwonu ktoś z tyłu i to głównie po mieście. Trasy 200-300 km z 3/4 razy w roku. Myślę aby pojechać i obejrzeć tego yarisa co o nim sądzicie. [link do oferty na Allegro wygasł]
weendus
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam

17 Paź 2015, 22:56

Yaris jest jak najbardziej okey. Silniki są ekonomiczne i dynamiczne. Tą możesz obejrzeć. Ale na trasę po 200-300 km to kupiłbym lepiej jakiegoś kompakta który i w trasie i w mieście nieźle się sprawdzi, np. toyota corolla (E11 bo na E12 masz chyba za mało kasy) albo jakaś Astra G lub golf IV A3 I generacji :ok:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

17 Paź 2015, 23:02

Grupy vag nie kupię bo większość jest z nich zajechana... Brat szukał auta 4 miesiące temu i wszystkie które oglądaliśmy na zdjęciu ok ale jak coś przyszło co do czego to tragedia. A ile trzeba dać za e12 w sensownym stanie z klimatyzacją. Hondy VII chyba też nie mam co marzyć?
weendus
Nowicjusz

17 Paź 2015, 23:05

Krzychu napisał(a):Ale na trasę po 200-300 km to kupiłbym lepiej jakiegoś kompakta który i w trasie i w mieście nieźle się sprawdzi, np. toyota corolla (E11 bo na E12 masz chyba za mało kasy) albo jakaś Astra G lub golf IV A3 I generacji :ok:

Krzysiu no ale będziesz kupować kompakta żeby 3razy w roku pojechać w trasę???

I jeszcze proponujesz a3kę porównując do yarisa który w mieście spali 6-6,5l pb przy normalnej jeździe...

weendus skup się na yarisie bo i tak raczej nic oszczędniejszego nie wyrwiesz.
Szukaj przez program "pewne auto" aso toyoty.
Spokojnie można brać 1,0 jak i 1,3...

W yarisie uważaj tylko na przednie piasty i alternator.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

17 Paź 2015, 23:07

A jak ten samochód znosi lpg? Chcę założyć bo auta planuję kupić na lata.
weendus
Nowicjusz

17 Paź 2015, 23:13

szybki napisał(a):Krzysiu no ale będziesz kupować kompakta żeby 3razy w roku pojechać w trasę???

Wiesz puki co nie jeżdżę w trasy to nie potrzeba mi sporego auta, ale za około rok jak będę studiować w innym mieście to kupię jakąś E11-tkę 1.6, no ale zawsze wygodniej w trasę wypuścić się czymś większym a nie Yarisem czy Polo które nie są zbyt wygodne.
szybki napisał(a):I jeszcze proponujesz a3kę porównując do yarisa który w mieście spali 6-6,5l pb przy normalnej jeździe...

Napisałem "albo" bo mój faworyt to corolla E11 i E12 bo te są fajne.
Ale jeszcze raz powtórzę:
Krzychu napisał(a):Yaris jest jak najbardziej okey
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajd Finlandii 2017 wygrywa młody fiński kierowca
    Tegoroczny Rajd Finlandii wygrał niespodziewanie młody fiński kierowca Esapekka Lappi, zdobywając najwyższe miejsce na podium dla zespołu Toyota GAZOO Racing. To jednak nie przypadek – mimo zaledwie 26 lat, młody Fin ...

18 Paź 2015, 08:07

Tu masz e12-kę
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
a ja dorzucę jeszcze Civica
[link do oferty na Allegro wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

18 Paź 2015, 09:59

Yaris z mojego linka to zlom. Nie wiedziałem iż tak można zajechać go. Kierownica nie odbija w zawieszeniu coś puka i dużo malych ognisk rdzy
weendus
Nowicjusz

18 Paź 2015, 21:02

Oglądałem yarisa 2005 za 11k serwisowa w aso do 2013 roku. Minusy ognisko rdzy na tylnej klapie pod zamkiem. I lekko pordzewiałe progi. Trochę źle spasowane zderzaki. 2 szyby z innymi numerami. Ale technicznie nie mam żadnych problemów. Jak sądzicie warto ? Niestety link z allegrowygasł ;/
weendus
Nowicjusz

19 Paź 2015, 15:26

Ja bym dał spokój, za tyle nie powinien mieć takich wad.
Koniu
Forumowicz VIP

19 Paź 2015, 15:51

A ta hania ?
Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
weendus
Nowicjusz

19 Paź 2015, 16:57

Ładna, ja bym obejrzał
Koniu
Forumowicz VIP