Auto do 10 tyś nie za duże??????Proszę o pomoc i radę.

16 Paź 2010, 21:59

Witam mam pytanie do fachowców.A mianowicie jakie polecacie kupić auto do 10 tysięcy nie duże bo w tym roku zdałem prawko i zęby silnik miał tak 1,2 - 1,6.Myślałem o punto, corsie,clio ,rover 200,PEUGEOT 206 Ibizie lub golfie.Proszę o pomoc-Dodam jeszcze ze to będzie mój 1 samochód i chce by było nie duże i nie psuło się za często i części były w miale w cenie i blachę miało nie za słabą.Poleci mi ktoś któreś z tych aut co wymieniłem jak nie to jakie kupić do 10 tyś i nie za stare najlepiej rocznik 1998r. lub wyżej rocznik i było w benzynie może być z gazem.Dzięki z góry za pomoc.
jedrek115
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

16 Paź 2010, 22:07

I jeszcze niech krawaty wiaze i usuwa ciaze :mrgreen:

Auto nastoletnie troche sie bedzie psulo ;)

Golf III - znany mechanikom, duzo czesci tanich, sporo szrotu - ale jak poszukasz mozesz znalezc fajny egzemplarz, który bedzie wdziecznym autkiem.

Nie glupi pomysl to Punto - nie jest bezawaryjne, ale czesci bardzo tanie i mozna za 10 tys cos fajnego znalezc.

Co do Corsy nie jestem przekonany - znajoma kobieta miała i co chwile jej ta corsa nawalala ;)

Ibiza jest warta polecenie - to samo co Polo. Dosc trwale autka.
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

16 Paź 2010, 22:56

a co sadzisz o clio 2 wersji lub PEUGEOT 206 ???
jedrek115
Nowicjusz

17 Paź 2010, 09:42

mam peugeota 206 1.6 (110KM) do sprzedania z 2001r. z dobrym wypasem (klima, elektryka, alu, cd,abs i inne) w extra stanie, świeżo przywieziony z niemiec, z ceną myślę że byśmy mogli się dogadać, a autko jest super,

golfa III - odpuść, wytłuczony, stary szrot, i w dodatku co drugi zgnity, pozatym produkcja golfa 3 skończyła się w 97r. (kombi jeszcze robili do 98 lub 99r.)

fiata też nie kupuj, jest kiepski, szybko traci na wartości, najniższa jakość użytych materiałów, no i ciężko o dobre wyposażenie
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

17 Paź 2010, 19:02

A co powiecie o rover 200 lub renault clio powyżej 1998 roku z gazem???
jedrek115
Nowicjusz

17 Paź 2010, 20:16

Rover 200 fajna opcja. Do 10000 można wyrwać samochód z full opcją, a i silniki 1.4 103KM bardzo dobrze znoszą gaz.
siebek25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

7 premier Toyoty namieszało na rynku w 2019 roku
    Rok 2019 był dla Toyoty rokiem siedmiu premier. Japońska marka wprowadziła na rynek nowe auta różnych segmentów - kompaktową Corollę w trzech wersjach nadwozia, sportowe coupé GR Supra, SUV-a RAV4, sporego ...
    Samochody Toyoty otrzymają karty SIM
    Japoński operator telekomunikacyjny KDDI będzie dostarczał karty SIM do połączonych w sieci samochodów Toyoty. Nowe karty umożliwią globalną komunikację i wymianę danych między autami. Do 2020 roku Toyota zamierza ...

17 Paź 2010, 20:48

siebek25 napisał(a):Rover 200 fajna opcja. Do 10000 można wyrwać samochód z full opcją, a i silniki 1.4 103KM bardzo dobrze znoszą gaz.

A jak jest z częściami w rover 200 bo to anglik i za wiele ich niema w moim mieście jak innych aut niema problemu z dostaniem jakieś części do rover 200???A co powiecie o tym RENAULCIE CLIO bo nikt nie pisze mi o tym i co możecie napisać o Skodzie Fabia???A najlepiej jak by mi ktoś napisał w punktach które są lepsze auta co wymieniłem w temacie to znaczy jak ktoś uważa który na 1 miejscu stawia a jaki na 2 miejscu oczywiście według swojej opinii i dlaczego.Dziękuję z góry
jedrek115
Nowicjusz