Samochód za 7-10k

11 Paź 2010, 13:55

Witam, szukam samochodu w tej okolicy cenowej, samochód ma być w miare szybki, najlepiej diesel albo benzyna z gazem (wiem że niszczy silnik no ale niestety nie stać mnie na benzynę :X) Rocznik - hmm raczej od 97r w górę... Prosze o pomoc.
Davidek210
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

11 Paź 2010, 14:48

Co oznacza w miarę szybki? 12s do setki? 10s? 9s? 7s?
Napisz gdzie będziesz nim jeździł (trasa czy miasto). Jaka wielkość samochodu Cię interesuje?
siebek25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kielce

11 Paź 2010, 17:51

Kolego Davidek210 to nie gaz niszczy silniki tylko gaziarze którzy nie umiejętnie montują instalacje albo skąpi kierowcy którym szkoda dołożyć 200-300 pln do porządnej instalki. Taka jest prawda...
piotrekb90
Nowicjusz

Miejscowość: okolice Jasła

11 Paź 2010, 20:58

Gaz niszczy silnik?Jeśli nie ma odstawionej fuszery i instalka jest dobrze założona to nic mu nie grozi.A co do konkretnego auta to sprecyzuj bardziej swoje wymagania np ile rocznie zamierzasz robić km,jaki typ nadwozia preferujesz itd.

zobacz te:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Paź 2010, 22:17

No w miarę szybki :X żeby nie mulił... Myślę że ponad 100KM. Samochodem będę jeździł w mieście, miesięcznie będę robił ok 800km... Jestem otwarty na wszelkie propozycję z wyżej podanych samochodów podoba mi się tylko Mazda..
Davidek210
Nowicjusz

11 Paź 2010, 22:23

To co piszą koledzy to prawda, lecz nie cała. Niektóre silniki mają ponad wrażliwe gniazda zaworowe, które po wypaleniu się za sprawą LPG, będą nas trochę kosztować. Niektórych aut po prostu nie powinno się gazować, np Alfa Romeo V6 lub japońce ze zmiennymi fazami.
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Cyfrowe lusterka Lexusa – to musisz o nich wiedzieć
    To musiało nastąpić. Kamery najpierw trafiły do naszych samochodów, by ułatwiać parkowanie i wspomagać działanie systemów bezpieczeństwa, a teraz zaczynają zastępować klasyczne lusterka. Kluczową rolę w tej ...

11 Paź 2010, 22:44

Davidek210 napisał(a):No w miarę szybki :X żeby nie mulił... Myślę że ponad 100KM. Samochodem będę jeździł w mieście, miesięcznie będę robił ok 800km... Jestem otwarty na wszelkie propozycję z wyżej podanych samochodów podoba mi się tylko Mazda..

Na takie przebiegi jakie planujesz robić nie ma co pakować się w diesla ;)
LethalPwnager
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok, Polska

12 Paź 2010, 07:26

No dokładnie więc zostaje bena z lpg i ja na Twoim miejscu poszukał bym czegoś do 7tys.zł i samemu wsadził gaz bo jak kupisz z gazem to nigdy nic nie wiadomo jak się będzie sprawował a jak założysz samemu to przynajmniej wiesz co masz.

zobacz te:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - do poprawek
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Paź 2010, 08:28

To ja dorzucę jeszcze Citroena Xsarę, np:
siebek25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kielce

12 Paź 2010, 08:33

No będę robił ok 800-1000km. Dlaczego nie warto pchać się w Diesla? Nalegałbym na niego ponieważ nie musiałbym wydawać pieniędzy na benzyne/gaz gdyż ropę mam za darmo :cool: :lol: Ale nic na siłę. Myślałem o E36, Hyundai Coupe, Civic, Seacie Ibiza...
Davidek210
Nowicjusz

12 Paź 2010, 08:39

Jak masz ropę za darmo to nie ma się nad czym zastanawiać :) Jasne że diesel. Kolegom chodzi o to że eksploatacja diesla jest droższa i spalanie na krótkich odcinkach też wcale nie jest takie niskie jak się wydaje. Ale jak masz za darmo to wybór jest wg mnie oczywisty.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

12 Paź 2010, 09:26

No to jednak też bym stawiał na diesla :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

12 Paź 2010, 09:49

Jeżeli diesel to myślę że będę przejeźdzał miesięcznie więcej bo.. za darmo :cool: :grin: To czego szukać? :wink:
Davidek210
Nowicjusz

12 Paź 2010, 09:52

Brava JTD,Cordoba/Ibiza TDI/SDI,Polo III TDI/SDI.Albo możesz obejrzeć tą Mazda co wyżej zaproponowałem co Ci sie spodobała -> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] albo taka Megana [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ostatnio edytowany przez Barol, 12 Paź 2010, 10:01, edytowano w sumie 1 raz
Barol
Awatar użytkownika

12 Paź 2010, 09:59

Zatem szukaj czegoś jak najmocniejszego, TDI 110km/JTD 105km/TDS 143km.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW