Auto do 10 tys. Sprowadzic a może kupić w Polsce ??

08 Sie 2009, 21:23

może zainteresuj się takim autem?

[link do AutoScout24 wygasł]

jeżeli nie przeszkadza ci że ma włoskie papiery, kilka zarysowań i coś tam ze sprzęgłem to może... ale trzeba koniecznie dzwonić pytać, pytać i jeszcze raz pytać

EDIT sorki to nie w tym temacie miało być
andrewb25

08 Sie 2009, 22:53

Z tych co wymieniłeś to jedynie poleciłbym ci Mercedesa W124 to samochód legenda jeszcze nigdy żaden producent nie skonstruował tak wytrzymałego diesla 2.0 mimo że wymieniłeś benzyniaka ja kupiłbym właśnie tego diesla to jest samochód nie do zdarcia
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

09 Sie 2009, 10:10

Wolałbym auto z gazem. Nie wiem dlaczego wszyscy tak zachwalają diesle. Załóżmy, że auto spali 9l gazu na 100km a gaz kosztuje 1.80zł co daje kwotę 16.20zł za przejechanie 100km. Przejazd tej samej trasy autem które spali 7l oleju napędowego to 25.9zł. A ponadto w dieslu części są droższe i samo auto też.
Zastanawialem się nad corsą B 1.5TD to dosyć oszczędne auto na ropę. Średnie spalanie wychodzi ok 5L ropy ale żeby kupić takie autko dobrze wyposażone to koszt ok 8 tys a w tej cenie można już kupić ładną almerę.

Jeżeli chodzi o Mazdę 323F to jak ona znosi gaz ?? słyszałem , że to silnik wysokoobrotowy i lepiej go nie gazować tylko eksploatować na benzynie.
PawelElektro
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

09 Sie 2009, 10:13

Ale Mercedes W124 2.0D spali ci 5l na sto kilometrów a nawet i 4,5 jak będziesz oszczędnie jechał
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Sie 2009, 11:22

Według raportów na autocentrum.pl spali ok 7l. A poza tym ten silnik ma ok 75KM więc przy tej masie to chyba nie jest demon prędkości.
PawelElektro
Nowicjusz

09 Sie 2009, 11:29

PawelElektro napisał(a):Według raportów na autocentrum.pl spali ok 7l. A poza tym ten silnik ma ok 75KM więc przy tej masie to chyba nie jest demon prędkości.

tylko tam masz podane spalanie dla wszystkich dostępnych diesli ogólnie w tym modelu
A model 2.0D pali 5l i mi nie mów bo chyba wiem lepiej
Demonem prędkości nie ale przecież ścigał się nim nie będziesz
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Sie 2009, 12:50

Jak chcesz kupić auto z już zamontowaną instalacją gazową to odradzam. Sam stoje przed podobnym dylematem bo szukam czegoś do jazdy w Polske, auta z LPG są totalnie wyeksploatowane, według mnie gorzej niż diesle. Oglądałem pare i powiedziałem sobie że jak już z LPG to montaż samemu i tylko sekwencyjna instalacja.

Piszesz na początku tematu że miesięcznie robisz 400km, czyli w założeniu rocznym wychodzi zaledwie niecałe 5000km. Przy takim pokonywanym przebiegu nie warto ani LPG ani Diesla tylko po prostu najlepiej zwykłą benzynke coś do 1.6-1.8. Zakładając że takie auto spali Ci ok 7l PB w cyklu mieszanym wychodzi ok 32zł na 100km. Auto tansze w eksploatacji (czyt. naprawy i usterki), i wogole tansze przy zakupie niz diesel. Jeśli ktoś robi mniej niz 15tys km rocznie wogole nie oplaca sie inwestycja w LPG. Chyba ze mowimy tu o silnikach powyzej 2.5l :) Uwazam ze na Twoim miejscu nie ma co kombinować tylko poszukac dobrej i zadbanej benzynki za 10tys spokojnie znajdziesz cos dobrze utrzymanego tu w Polsce.
szybki708
Początkujący

09 Sie 2009, 13:21

szybki200 napisał(a):
PawelElektro napisał(a):Według raportów na autocentrum.pl spali ok 7l. A poza tym ten silnik ma ok 75KM więc przy tej masie to chyba nie jest demon prędkości.

tylko tam masz podane spalanie dla wszystkich dostępnych diesli ogólnie w tym modelu
A model 2.0D pali 5l i mi nie mów bo chyba wiem lepiej
Demonem prędkości nie ale przecież ścigał się nim nie będziesz

Przecież na dole masz wybór silnika i dla silnika 2.0D jest wyraźnie napisane ze pali średnio 6.9 !
PawelElektro
Nowicjusz

09 Sie 2009, 13:30

Jak będziesz chciał to do 5 zejdziesz
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Sie 2009, 20:27

Nie chce schodzić do 5. Nie chce Mercedesa 190 i kropka.
PawelElektro
Nowicjusz

10 Sie 2009, 10:30

Witam

Ja polecam ktoregos z Nissanow lub Opla Corse.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez portalworld, 10 Sie 2009, 21:14, edytowano w sumie 1 raz
portalworld
Nowicjusz

Miejscowość: Wisła

10 Sie 2009, 10:38

Dzisiaj jadę obejrzeć to autko :)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
PawelElektro
Nowicjusz