REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
PawelElektro napisał(a):Chce zakupić auto do 10 tysięcy złotych. Jest to suma za zakup i zarejestrowanie a w przypadku sprowadzenia z za granicy również opłat recyklingowych i innych koniecznych do zarejestrowania w Polsce. Poprostu za 10 000zł chce mieć auto po wszystkich formalnościach.
vw napisał(a):A co do sprowadzania aut zza granicy to w 90% się opłaca ponieważ zza granicą są o wiele lepsze drogi i te auta nie są tak wytłuczone i są w lepszym stanie ( niektóre) a w Polsce rzeczywiście masz rację co 3 sprzedający kręci licznik żeby tylko sprzedać swój złom ( nie dalej jak trzy miesiące temu znajomy kupił GOLFA IV 99r z przebiegiem 145tys km i później jak go dokładnie obejrzałem okazało się że miał lekko około 320tys km,) jeśli miał byś czas poświeć dwa dni i pojedz w weekend np sobotę na giełdę do Nemiec a naprawę wybierzesz coś rozsądnego i w miarę taniego dla siebie. Chyba że masz jakieś zaufane źródło które sprowadza auta zza granicy.
PawelElektro napisał(a):Sprawdzałem na [link do AutoScout24 wygasł] i w cenie do 1800E można jak najbardziej coś kupić. Nie wiem tylko jak jest z miarodajnością stanu faktycznego do zdjęć samochodów.
PawelElektro napisał(a):Witam
Chce zakupić auto do 10 tysięcy złotych. Jest to suma za zakup i zarejestrowanie a w przypadku sprowadzenia z za granicy również opłat recyklingowych i innych koniecznych do zarejestrowania w Polsce. Poprostu za 10 000zł chce mieć auto po wszystkich formalnościach.
I tu moje pytanie. Po przeczytaniu masy różnych opinii dochodzę do wniosku, że najlepszym wyborem bedzie pojazd z instalacją gazową. Przejeżdżam miesięcznie ok 400km. Chciałbym aby samochód miał tez zapas mocy żeby czasem można było troche poszaleć. Nie musi mieć 5 drzwi ale dobrze by było. Rozmyślam nad kilkoma samochodami.
Nissan almera I Chatchback 1.6
Nissan Primera II Hatchback 2.0 16V 140KM
Honda Civic V Sedan 1.6 16V Vtec 125KM
Mazda 323 V F 1.8 i 16V 114KM
BMW Seria 5 /E34/ Sedan 520 i 129KM
Mercedes Klasa C I Sedan /W202/ 1.8 122KM
Mercedes W124 Sedan 2.0 118KM
Volvo S40 I 1.8 16V 122KM
Volkswagen Passat B4 Sedan 2.0 16V 150KM
Opel Tigra I 1.6 16V 106KM
Peugeot 406 Sedan 1.8 i 16V 116KM
Opel Corsa B Hatchback 1.4 i 16V 90KM
Które byście polecili ?? Auto będzie garażowane pod chmurką więc trwałe blachy byłyby atutem.
Czy lepiej kupić auto w Polsce czy sprowadzić ??
Raz zostałem oszukany na kupnie samochodu więc jestem trochę zrażony do kupowania w Polsce. A wiadomo, tutaj prawie wszystkie samochody maja kręcone przebiegi.