Z takim przebiegiem to tylko benzyn + ew. gaz (chociaz ja tego drugiego jakoś nie trawię). Mam podobne przebiegi i odpuściłem sobie diesel.
GTK napisał(a):Rozglądając się po necie, z wyglądu wpadły mi w oko : Audi a4 b5, Toyota corolla e12.
Audi a4, b5 może i coś znajdziesz, ale zadbany egzemplarz nie zajeżdżony to graniczy z cudem. Ja osobiście nawet na nie nie patrzę. Przereklamowane auta i wywinowane ceny bo to audii.
Toyota E12 - ewidentnie nie Twój budżet
Musiłbyś mieć coś ok. 15k, żeby trafić coś sensowego. W Twojej kwocie rozejrzyj się za E11, ale z tego co się sam zorientowem to strasznie mało jest tych samochodów na rynku. Widnocznie ludzie nie chcą cie tego pozbywac za 6k
Ale jakbyś znalazł jakąś godą uwagi ofertę, to zostałoby Ci jeszcze jakieś 2k na pakiet startowy.
Ja z podobnymi parametrami co Ty rozglądam się za:
- Opel Astra G - 1.6 8V 75 KM ale najlepiej po 2004 1.6 8v 80KM - później opcja z LPG
- Skoda Fabia w benzynce 1.4 (ale słabe mają wyposażenie, klimatyzacja jest w co dziesiątym - uwaga na poflotowe!)
- Peugeot 406 1.8 benzyna / 1.6 benzyna (trudno znaleźć dobrą benzynkę)
- Ford Focus 1.6 lub 1.8 beznyna (ale boje się tej korozji i delikatnego zawieszenia)
A jak miałbym się zdecydować na diesla, to biorę pod uwagę:
- Ford Focus 1.8 TDDI (nie TDCI!)
- Peugeot 307 2.0 HDI po 2003 r. - tutaj budżet 10k jest taj na styk, więc do ostrej negocjacji
- Rover 45 diesel 2.0 (101KM), lub inne odmiany mocy 105, 113KM
P.S. Ja obecnie negocjujż Suzuki Liana 1.6 16v 2004 r. od pewnego właściciela. Ale negocjacje się przedłużają, bo właściciel zakochany w tym aucie i nie chce zejść z ceny nawet 500 zł