Toyota Matrix, Mazda 3, Kia Magentis do oceny

24 Sty 2015, 08:59

Witajcie Panowie, szukam nowego auta, najlepiej do 15tys. Moją uwagę przykuły 3 konkretne modele, chciałbym żebyście wyrazili swoją opinię.

1. Toyota Matrix - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wiem o niej tylko tyle że 7lat temu przyjechała z USA

2. Mazda 3 - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Ładna, tylko mazdy podobno strasznie gniją?

3. Kia Magentis - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Minusem jest tu instalacja gazowa

Może ktoś oglądał któryś z tych samochodów? Może ktoś taki ma i mógłby doradzić/odradzić? Prosiłbym o ocenę.
Snoox
Nowicjusz

Auto: Volvo V40

24 Sty 2015, 09:56

Dziwne zestawienie :)
Matrix to amerykanska corolla verso raczej nie ma sensu
Mazda 3 sedan tym bardziej bez sensu małe auto tu lepiej hatchback
Ta Kia to najsensowniejsza opcja. Znana inaczej jako Hyundai Sonata dość udane auta.
To ze ma zamontowany gaz to nawet in plus, ale trzeba się odwiedzić coś o tej instalacji.
Ile ma lat, jaki przebieg za sobą, kto ją montował oraz na jakich jest podzespołach.
Jak jest słaba to nie warto w to wchodzić bo trzeba bedzie ja wywalać.
Auto można zobaczyć, zdjąć osłonę i porobić fotki potem zapytac sie na forum lpg czy warto.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

24 Sty 2015, 13:20

Dziwne zestawienie ale objeździliśmy chyba wszystkie komisy w Białymstoku i te 3 auta najbardziej nam się spodobały :)
Sprawdziliśmy na kanale toyotę. Fajne autko, technicznie jest ok, chociaż trochę cieknie płyn od wspomagania. Dodatkowo podejrzewamy że była walnięta z przodu bo ma trochę źle spasowany zderzak, pod maską widać że klejone były lampy na które dodatkowo zachodzi lakier. Halogeny na dole tez są odłączone wiec ktoś przy tym grzebał. I chyba największy minus - brak tabliczki z numerem via.
Mazda pojechała w Polskę i będzie dopiero wtorek-środa w komisie. Co ciekawe sprzedawca odradzał mazdę. Powiedział ze jeśli chcemy jeździć to żeby brać matrixa bo mazda nie pojeździmy.
Czas na kia, czyli autko które wizualnie mi się najbardziej podoba.Jest w dobrym stanie, nic nie kapie, nic nie cieknie. Cichutko pracuje na gazie jak i na benzynie. Wizualnie ładnie, chociaż byłą chyba lekko stuknięta z tyłu. Wymieniany był zderzak. Co do gazu, wygląda na to że był fabrycznie robiony. Data 02.06r. więc rocznikowo tak jak auto.
Snoox
Nowicjusz

Auto: Volvo V40

25 Sty 2015, 11:43

ten silnik 2,3 w Maździe nie należy do zbytnio udanych więc bym odpuścił. W dodatku może być problem z serwisem.
Ja pozostałbym przy Kii tym bardziej, że Ci się podoba. Bardzo ładnie się prezentuje i jak był tylko zderzak robiony to tyle co nic.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Skoda Octavia Green E Line - CEZ ją przetestuje
    Dwa modele SKODY Octavii Green E Line pierwszych całkowicie elektrycznych samochodów, zostaną poddane testom przez przedsiębiorstwo energetyczne. SKODA, w celu sprawdzenia możliwości flotowych na swoim nowym, elektrycznym ...