Auto do 10 tyś z LPG/Diesel na autostrady. Śląskie

30 Kwi 2019, 23:54

Witam.
Szukam następnego auto po mojej leciwej już skodzie felicie, którą pomogliście mi wybrać :D. Szukam teraz auta którym będę mógł bez problemu jeździć 120 km/h po autostradzie ponieważ dojeżdżam na niej do pracy 50km (w jedna stronę z czego 45km na autostradzie ). Szukam auta głównie LPG ponieważ zależy mi na niskich kosztach jazdy ale nad oszczędnym dieslem też się zastanowię. Moje wymagania to tylko te z powyższych czyli 120 na autostradzie, niskie koszta jazdy oraz w miarę bezawaryjne auto. Wygląd nie jest czymś ważnym w tej cenie, ale szukam sedana lub hatchback. Co jesteście w stanie polecić do 10k na śląsku? Osobiście zastanawiałem się na fiatem Stilo 1.9 JTD. Dobry wybór w tej cenie ?
rajt
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 01 2015
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Burza za kierownicą - jak ją bezpiecznie przetrwać?
    Upalne letnie dni często kończą się gwałtowną burzą. Wnętrze samochodu jest wtedy raczej bezpiecznym miejscem, mimo to jazda w takich warunkach pogodowych może być bardzo niebezpieczna. Zagrożenie stanowią nie tylko silne ...
    Obowiązkowy przegląd pojazdu, a koronawirus?
    Co zrobić w sytuacji jak niebawem kończy nam się przegląd naszego samochodu? W normalnych warunkach umawiamy się na niego kilka dni wcześniej lub po prostu jedziemy wykonać ścieżkę diagnostyczną. Nie inaczej jest obecnie ...