Kombi (albo przynajmniej duzy bagaznik) w automacie do 60 tys.

30 Kwi 2019, 17:12

czesc,
planuje w najblizszych paru miesiacach zakup samochodu. Jako, ze czasem trzeba przewiezc cos wiekszego, to bagaznik potrzebuje spory. Wiec w gre wchodzi kombi albo jakis liftback.
Co do silnika to pewnie benzyna, bo wiekszosc czasu spedzam w miescie, a wypady po 500-1000 km zdarzaja sie srednio raz na miesiac (gora dwa razy).
No ale konieczny jest automat

Zastanawialem sie tez nad hybryda - no i tutaj to chyba jest w zasadzie tylko Auris, tylko boje sie, ze bedzie za malo miejsca w bagazniku, no i za malo miejsca w srodku (jako, ze mam prawie 190 cm, a zdarza mi sie wozic osoby rownie slusznego wzrostu, to rozgladam sie raczej za segmentem D).
No i w hybrydach zastanawia mnie kwestia awaryjnosci i ewentualnych kosztow napraw...

co myslicie o takich propozycjach:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pozdrawiam
Krzysiek
kzychu
Nowicjusz

30 Kwi 2019, 17:41

1. W przypadku aut z tych roczników bierz VIN w łapę i sprawdzaj bazy aso.
2. 1.6thp w 508 to szrot więc w sumie ten model odpada z zestawienia
3.
kzychu napisał(a):No i w hybrydach zastanawia mnie kwestia awaryjnosci i ewentualnych kosztow napraw...

W teorii największym kosztem może być wymiana baterii. W praktyce pierwsze priusy jeżdżą nadal na oryginalnych.

Rozejrzyj się za i40 i v70.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

30 Kwi 2019, 18:32

faktycznie, i40 tez mi chodzilo kiedys po glowie.
Ten silnik 2,0 jest ok?

hmm... Volvo jakos nie bralem pod uwage, bojac sie kosztow ewentualnych napraw...
kzychu
Nowicjusz

30 Kwi 2019, 18:55

a taki wynalazek?
[link do oferty na Allegro wygasł]
kzychu
Nowicjusz

30 Kwi 2019, 20:34

Fordy w większości "stanowe", podobnie linkowa Mazda, więc achtung achtung, bo mogło być grubo (raczej nikt nie sprowadza z USA aut w całości). No i ogl większość benzynowych Mondeo mk5 (zwanych Fusion) będzie z USA.
W Peugeocie nie ma dobrych benzyn.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

30 Kwi 2019, 22:04

Invi napisał(a):W przypadku aut z tych roczników bierz VIN w łapę i sprawdzaj bazy aso.

W ASO nic nie znajdziesz, jak szukać to na stronach typu autobaza.pl gdzie masz dane z kolizji czy zdjęcia z aukcji.
actchris
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...