Auto do 10 tys. zł / corolla, megane, astra, czy fabia??

29 Gru 2010, 16:42

blondynka24 napisał(a):Rzeczywiście jest to bardzo ladny i zadbany egzemplarz. 2500 kosztuje założenie gazu?? W sumie patrząc na to, że na naprawę gazu wydałam w obecnym aucie około 1 tys, to zastanawiam się czy założenie całkiem nowej instalacji, która nie będzie się psuła nie jest takim złym pomysłem...

wydaje mi ze to nieglupie rozwiazanie. na taki gaz bedziesz miec gwarancje. znegocjowac cene, za 2,5-3 tys mozna zalozyc porzadna sekwencje do tego modelu. wszystko po to by potem jezdzilo sie milo i bez przygod :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

29 Gru 2010, 17:36

Jak już ktoś powiedział zastanów się jeszcze nad Ibizą 2FL ciekawe autko niewiele mniejsze od Fabii i na ten sam styl robione a w środku dosyć ciekawie jest mi osobiście podobają sie liczne wersje z dużym wyświetlaczem ;) i takie auto za 10 tys kupisz już w dobrym stanie takie jest moje zdanie !! nalezy jednak zwrócić uwagę w przypadku benzynówek na hydrauliczne popychacze zaworów poniewaz szybko sie zuzywają...
Freeman
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

29 Gru 2010, 17:42

Wszystkie te modele które proponujecie (oprócz Pandy :) ) rzeczywiście są godne uwagi. Ibiza też mi się podoba, fajna jest :)
Mam takie pytanie techniczne - gdzie lepiej kupić auto? Czy w komisie czy od osoby prywatnej?
blondynka24
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Honda Jazz 1.4, 2004

29 Gru 2010, 18:36

Od osoby prywatnej !!! Komis zawsze musi zarobić na aucie dlatego kupują taniej sprzedają drożej lub gdy robią jako pośrednicy też mają w tym swój biznes ;) dodatkowo w komisie podpicowuje sie auto pod sprzedaż zrobią wszystko żeby popchnąć auto ... nie będe tu pisał o tym jakie chwyty stosują bo wiele z nich w głowie sie nie mieści a o wielu napewno sam nie wiem... Wiadomo że osoba prywatna również może ukryć wiele wad samochodu dlatego jest to jak rosyjska ruletka... ale osobiście uważam że lepiej jest kupić od osoby prywatnej no chyba ze mamy sprawdzony komis ;)
Freeman
Nowicjusz

Miejscowość: kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

AFT - Alternative Fuels Technology
    Rynek branży paliwowej nieustannie poszukuje technologicznych rozwiązań, które pozwolą zasilić auto w sposób jeszcze bardziej nowoczesny oraz dostosowany do norm ekopolityki. Nowe targi paliw alternatywnych ...
    Z linii montażowej zjechał milionowy Tiguan w Wolfsburgu
    W ubiegłym tygodniu z linii montażowej zjechał milionowy Tiguan wyprodukowany w zakładach w Wolfsburgu. Był to biały Tiguan z pakietem R-Line i silnikiem 1.4 TSI o mocy 118 kW (160 KM). Tiguan jest najpopularniejszym SUVem ...