Auto do 10 tysięcy dla młodego

23 Maj 2014, 01:39

Proszę o opinię samochodu w poście wyżej i tego: [link do oferty na Olx wygasł]
Który byłby lepszym zakupem?
biksu
Nowicjusz

Auto: Nie mam

23 Maj 2014, 13:17

Ten Rover ładnie się prezentuje,jednak nie miałem z nim styczności w praktyce więc nie wiem jak pod względem awaryjności,poczekajmy na dalsze wypowiedzi ale ogólnie do kwoty 10 tys zł to całkiem dobry typ.
Oveo
Początkujący

Auto: LEXUS

23 Maj 2014, 13:21

To auto ładnie się prezentuje i jest w dobrym stanie do tego bardzo ekonomiczny silniczek diesla.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

27 Maj 2014, 14:04

A czy cena jak za ten rocznik nie jest za niska?

Alternatywnie co powiecie o tym: [link do oferty na Olx wygasł]
biksu
Nowicjusz

27 Maj 2014, 15:12

Rovery nie trzymają ceny więc myślę że jest okej.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

01 Cze 2014, 16:42

A więc tak, byłem, obejrzałem 3 rovery 45: jeden rok 2004 za 8500, drugi 2002 za 7000, trzeci 2002 rok za 6000 zł. Wszystkie z nich były bite, pełno zaprawek lakierniczych, drugi był spawany z dwóch, przód od innego, ogólnie każdy był malowany i zakitowany. Czy istnieje w ogóle szansa zakupu zadbanego roverka do kwoty 10 000zł w Wielkopolsce? Jeśli nie to co zamiast niego wziąć ?
Może astre II 2.0 dti?
biksu
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Ioniq Hybrid - test spalania
    Hyundai Ioniq to przestronny w pierwszym rzędzie siedzeń liftback z napędem hybrydowym. Dzięki umieszczeniu akumulatorów pod tylną kanapą i przesunięciu jej w głąb kabiny pasażerskiej, uzyskano naprawdę sporą pojemność ...

01 Cze 2014, 17:06

biksu napisał(a):A więc tak, byłem, obejrzałem 3 rovery 45: jeden rok 2004 za 8500, drugi 2002 za 7000, trzeci 2002 rok za 6000 zł. Wszystkie z nich były bite, pełno zaprawek lakierniczych, drugi był spawany z dwóch, przód od innego, ogólnie każdy był malowany i zakitowany. Czy istnieje w ogóle szansa zakupu zadbanego roverka do kwoty 10 000zł w Wielkopolsce? Jeśli nie to co zamiast niego wziąć ?
Może astre II 2.0 dti?

No cóż i pewnie wszystkie te 3 były od handlarzy a tam się nie kupi dobrych aut.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Cze 2014, 18:19

no w tym rzecz, że wszystkie 3 były od osób prywatnych, drugi z nich już miałem brać, ale coś mnie skłoniło do pojechania na stację diagnostyczną i do zajrzenia pod spód, wyszło, że przód był od innego rovera...

Moglibyście mi podać jakieś ciekawe oferty samochodów z WLKP, najlepiej tak do 80 km od Piły?
Najlepiej rover 45, astra II, lub coś innego.
biksu
Nowicjusz

01 Cze 2014, 19:51

biksu napisał(a):no w tym rzecz, że wszystkie 3 były od osób prywatnych, drugi z nich już miałem brać, ale coś mnie skłoniło do pojechania na stację diagnostyczną i do zajrzenia pod spód, wyszło, że przód był od innego rovera...

To aż dziwnego masz kolego pecha i przy okazji brawo za to, że sprawdziłeś auto przed zakupem.
Podam ci kilka linków do podobnych aut choć nie wiem czy będą dobre dla ciebie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ten nieźle wygląda ale te 3 drzwi tylko
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Trochę słabawy ale za to niezawodny
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ten przebieg coś mi jest dziwny gdyż my mamy w rodzinie to polo z 2002 roku i ono ma przebieg około 180000 km a to benzyna a ten diesel i tak niski przebieg dziwne ale zawsze można to zweryfikować w ASO
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

02 Cze 2014, 19:43

Astra II to ciekawy model,w tej cenie znajdziesz już coś zadbanego,tylko pytanie czy na pewno diesel to dobry wybór,czy nie lepiej np silnik 1,8 16v idealny pod gaz.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

02 Cze 2014, 19:46

Alkomaty napisał(a):Astra II to ciekawy model,w tej cenie znajdziesz już coś zadbanego,tylko pytanie czy na pewno diesel to dobry wybór,czy nie lepiej np silnik 1,8 16v idealny pod gaz.

Dla mnie osobiście silniki benzynowe są dużo lepsze 1,8 16V to silnik faktycznie idealny pod LPG i jest do tego tani w eksploatacji i ładnie taka astra wygląda tak między nami to ja wolę 100x bardziej opla od tej skody ale pokazałem ją ze wzgl. na silnik.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Cze 2014, 14:14

Tak jak już mówiłem interesują mnie jedynie diesle. Nie jestem zwolennikiem gazu.
Co do tych podanych aut, to pierwsze troszkę duży przebieg ma, druga jest 3 drzwiowa, a bardziej chciałbym jednak 4-5 drzwiówkę, trzeci tak jak pisałeś jest troszkę słaby, a skody fabie nie są jakoś w moim guście.

Muszę chyba stwierdzić, że bardzo podobają mi się roverki 45, ale strasznie ciężko coś ładnego upolować, tym bardziej po lifcie.
biksu
Nowicjusz

03 Cze 2014, 14:27

A co powiesz o Volvo S40 chyba że nie przeszkadz ci kombi to V40
[link do oferty na Olx wygasł]

Wygodne i nie drogie w eksploatacji .
marcpinio
Początkujący

Auto: mitsubishi carisma

03 Cze 2014, 14:38

No muszę przyznać, że całkiem całkiem. A jak z częściami, nie są drogi? Bo widziałem, że komplet rozrząd + pompa troszkę kosztują. To jest dwumas czy jednomas?
biksu
Nowicjusz

03 Cze 2014, 15:29

czesci drogie nie sa. dwumas.
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Paliwo: Benzyna