Auto do 10500/11000zł

29 Sty 2014, 16:24

Mogło by być troszke Więcej miejsca w nim :P W mieście to nie liczyłem , ale tak jak ja jeżdżę po Wsi Górki i dołki to spala tak średnio 6l benzynki ... nie kupuj czasem w gazie bo Sie nie oplaci a silnik szybko leci ... drażnią troszke plastiki troche słabe bo słychać jak trzeszczy :) Ja ie dawno kupowałem tą Cliówe to tak serio dałem 8.200 5dr 1.2 16V bez klimy, z abs, wspomaganiem i el 2x szyby :) i dzie poduszki powietrzne ale wolałbym już 1.6 silniczek bo jak jechałem z Limanowej do Częstochowy to Silnik Się męczył i czasem trzeba było go zmuszać do nagłego Przyśpieszenia ale już mocy brakowało ... jeden największy Plus w Mieście Wszędzie zaparkujesz
KaliGM
Początkujący

Miejscowość: Małopolska
Prawo jazdy: 15 06 2013
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Octavia I 98r / Szukam
Silnik: 1.9 tdi /
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

29 Sty 2014, 17:06

Z tego co ja wiem o Clio II:

Należy uważać na rdzę, cieknące amortyzatory i pękające sprężyny z tyłu...

Ale jak na Renault samochód zdecydowanie godny polecenia, w porównaniu do nowszych Renault to już w ogóle jest super, do starszych hmm... No straszne Renault generalnie to były "niezłe samochody", więc wypada na ich tle "normalnie". Części do niego są tanie...

Dziewczyna mojego przyjaciela takie miała, w Warszawie paliło max. 25 zł na 100 km/h w godzinach szczytu w korkach. Silnik 1.2 bardzo dobrze dogaduje się z dobrą instalacją LPG, tylko raz na jakiś czas (dłuższy czas) dobrze jest się zainteresować regulacją zaworów ale nie ma się czego obawiać, co prawda z tego co pamiętam trzeba było zdjąć kolektor dolotowy ale tego nie robi się często i koszt nie jest straszny.

W trasę się nie nadaje ale do miasta jest ok. Możesz śmiało brać...

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    BMW X2 Edition GoldPlay - ekskluzywne i sportowe
    Nowa edycja specjalna kompaktowego Sports Activity Coupé łączy wyraźnie dynamiczny wygląd z ekstrawertycznymi akcentami zewnętrznymi i wnętrzem zaprojektowanym z myślą o maksymalnej radości z jazdy. Od marca 2022 r. ...