09 Gru 2013, 23:05
wiadomo że idzie znaleźć ale ja uważam że bezpieczniej coś tego typu
jeśli skłaniasz się ku A3 to: corsa C z 1.3 fiata(udana jednostka choć sprawdź dość dokładnie) , sam fiat punto z 1.9 najlepiej wtedy masz ok 90 km i super silnik który nie jest gorszy o ile jest od 1.9TDI (tyle że mało prestiżowe punto jednak wydaje mi się za warto jak ładny stan), A3 bądź golf 3 generacji ale sprawdź BARDZO dokładnie bo to właśnie ta popularna konstrukcja (wiadomo 1.9tdi bądź 1.8 ew 1.6), 206 z 2.0HDI (nie docenione auta a dobre )
a jeśli ci bliżej ci do większych autek jak A4 czy passat czy seria 3 bmw to wg mnie:
1. A4/PASSAT ale uważaj jak chol.ra!!! auta bardzo dobre ale jednak to owe najpopularniejsze
2. 406 z 2.0HDI z francuzów w tamtych latach jedne z najlepszych silnik bardzo fajny i prosty tylko te wersje z mniejsza mocą
3. carismę - konstrukcja fajna silniki poza czułymi na syf w paliwie GDI wiec ich unikaj ale 1.9 did to silnik z laguny dość dobry, benzyny poza GDI też fajne
4. croma - ja tego nie czuje ale wielu zaleca owy silnik 1.9JTD i combi podobno fajne
5. bmw e 36 - jak już koniecznie bmw to raczej ten model ale tez uważaj auto bywało złe traktowane bo tył napęd powoduje slinotok u niektórych
6. można by sprawdzić saab'a z silnikami 2.0 i 2.3t bo diesle średnie/słabe ale to temat na którym się nie znam dobrze musiał byś opinii zaczerpnąć. podobno większość części pasuje z opla bo saab dla opla to jak audi dla VW.
na pewno jest tego więcej ale ja się skłaniam ku tym
tym jeżdżę: opel astra 1 1.6 8v (MÓJ), mitsubishi L400 2.5td (kto nie jechał nie wie co traci), toyota avesis verso 2.0 diesel (rodziców), ursus c 330 2.0 diesel bez turbo , lamborghini runner 1.5did (silnik mitsubishi)