witam, to moje pierwsze autko i prosze o pomoc w zdecydowaniu sie miedzy tymi autami :lancia kappa, f.focus,passat B5 i hunda prelude. Jesli macie rownierz jakies wlasne pomysly co do jakiegos innego auta chetnie wyslucham lecz bardziej zaley mi na wyboze miedzy tymi ktroe tutaj wypisalem. W kolejnosci w jakies mysle nad wyborem:
1.kappa (male przebiegi, tani, duzy (jestem wysoki),mocny silnik,niewiem jak wyglada dostepnosc i ceny czesci (wymienniki z fiatem??) minusy to oczywiscie spalanie... od 10-14 l gazu w zalerznosci od silnika
2.prelude( tani w kupnie i utrzymaniu dosc male spalanie 10 l gazu, minusy: 2-drzwiowy... sporo styranych modeli przez fanow tuning i ostrej jazdy)
3.passat B5( duzy ,ogromny bagaznik ,male spalanie w dislach i oczywiscie jak to silnik vw czolg, minus: cena... auto ponizej 10 tys albo sprzedajacy musi oddac dlugi i szybko sprzedac albo auto jest podatne na naprawy.)
4.focus( niemyslalem nad tym ale czytalem sporo opinij o korozyjnosci, niewiem jak z cenami w urzymaniu go.)
Prosze o pomoc
![Smile :)]()