REKLAMA
Plan B na zakup auta przeze mnie .
Cena: do 10k (maks. +2k)
Paliwo: Benzyna (+LPG, jeśli miałby być to większy silnik, tj. >2.0)
Segment: C / B
Rocznik: rocznikiem się nie jeździ
Użytkowanie: Głównie miasto, ale będą zdarzały się trasy do 100-150 km i nie chciałbym się męczyć. 10-15k rocznie.
Priorytety: bezawaryjność, łatwe utrzymanie i obsługa, osiągi są mniej ważne. Spalanie ~8-9 l w mieście jest akceptowalne.
Nadwozie: nie-kombi
Co wpadło mi w oko:
Ford Focus Mk1 - 1.6 100KM brzmi jak fajny silnik do tej budy, słyszałem dobre opinie o silnikach, ponoć trzeba pilnować rudej
Ford Fusion - kolega ostatnio mi go polecił, z początku mieszane odczucia, ale rozmiarowo to ponoć Fiesta? A wyższe auto chyba nie zaszkodzi... 1.4 będzie prawdopodobnie za mały?
Pug 307 - francuz, więc kupię taniej niż konkurencję? Dobrze wygląda, ponoć całkiem udany
VAGi: rozważam A3, Golf4: dużo ofert, ale przeglądając nie mogę pozbyć się wrażenia, że przepłacasz sporo za znaczek...
Lacetti - polecacie na forum, rozumiem, że gorszy jakościowo, ale dobry stosunek ceny do jakości = będzie młodszy, ale czy mniej awaryjny od np. Focusa?
Tu mam wątpliwości, czy wystarczy PLN, ale bardziej mi się podobają :
Corolla E12
Civic VII
Mazda 3
Czy macie inne interesujące propozycje? Linki do otomoto w okolicach Trójmiasta mile widziane.
edit: Sprecyzowałem co uważam za duży silnik . Wydaje mi się, że nie ma co gazować 1.6