Auto do 10k zł

11 Mar 2017, 21:03

I takiego VAGa można za tyle kupić.

Martwi mnie tylko jedno... Co za koła wsadził :| Przecież to kręgosłup wysiądzie w takim aucie po miesiącu (sztywne to i nie wybiera dziur). Zobacz czy czasem nie ma wstawionego najtańszego gwintu czy innego szmelcu, zajeżdża takim pomysłem.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

12 Mar 2017, 12:28

Kolejne do oceny

1) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2) [link do oferty na Allegro wygasł]

3) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

4) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Przy poprzednim Leonie nie sprawdziłem skąd jest tak, że temat nieaktualny :/
Bałem się i nadal boję blachy w Focusie ale stwierdziłem, że przed zakupem zostanie dokładnie zbadany a potem ewentualnie zrobię konserwację
xsci
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 03 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.9 TDI 110 KM
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1997

12 Mar 2017, 13:29

1.Wygląda ok,można obejrzeć tylko to handlarz.
2.Ładny ale silnik taki sobie.
3.Według mnie z lewym bokiem coś się działo,niska cena,handlarz i do tego wisi już trochę czasu.
4.Kiepskie zdjęcia.

Ulicę obok mnie jest do wzięcia Leon ale w dieslu,znam typa i wiem że dbał o auto i był nim kilka razy na zlotach grupy Seat.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
nie widać tego na zdjęciach ale przedni lewy błotnik jest do malowania.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Mar 2017, 14:54

A ja się wypowiem odnośnie tych Leonów - dla mnie to jest masakra, tyle kasy za 1,8T i w środku klima ręczna? auto 16 letnie?
To w dużo tańszym Golfie czy A3 znajdziesz climatronic.

Poza tym ten 1,6 trochę drogawy wg mnie, no i trzeba się zdecydować co się chce bo 100 koni a 180 w turbo to przepaść i koszty utrzymania tak samo, sprzęgło, turbo to są tysiące złotych w 1,6 to masz sprzęgło za 300 zł :)

Pierwszy Leon 1,8T z wczoraj zalatuje handlarzem i kiepska opcja, drugi drogi dla mnie.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe

12 Mar 2017, 19:51

Wolę 1.8T i ręczną klimę, niż 1.6 z klimatronicem - co kto woli, a potrafię sobie pokrętło ustawić tak, żeby była komfortowa temperatura.
galakty
Forumowicz VIP

12 Mar 2017, 20:23

Jutro dzwonię do gościa od xsary i tego złotego Focusa dopytać o szczegóły. Leon już sprzedany. Barol bardzo fajny ten Seacik ale jednak diesel w moim przypadku nie przejdzie. Pionek właśnie też mnie to boli, że takie stare samochody w dodatku bez żadnych bajerów tyle kosztują. Masz może jakąś alternatywę ? Odnośnie Leona 1.8T nie skupiam się na nim po prostu jakby się coś fajnego trafiło to wtedy rozważę. Oczywiście wolałbym climatronic ale nie kosztem ogólnego stanu samochodu Nie jeździłem nigdy mocniejszym autem. 1.9 TDI 110km w moim Audii w zupełności mi wystarczało ale nie chciałbym nic słabszego bo jednak trasa się zdarza. W tej xsarze mam wrażenie że tylni lewy błotnik ma inny odcień i to wysiadziane siedzenie jak po przynajmniej 2x większym przebiegu. W Focusie natomiast tylna klapa mi nie pasuję ale tak jak Barol wspomniał kiepskie zdjęcia i ciężko ocenić .
Ostatnio edytowany przez xsci, 12 Mar 2017, 20:29, edytowano w sumie 1 raz
xsci
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Warsaw Oldtimer Show 2019 / zdjęcia z targów
    W drugi weekend majowy mieliśmy możliwość odwiedzić szóstą już edycję Warsaw Oldtimer Show VI 2019 która odbyła się w pawilonach wystawienniczych Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie pod Warszawą. To największe targi ...

12 Mar 2017, 20:25

1.6 16V we francuzie wystarczy, delikatnie lepszy silnik niż ten diesel co miałeś. Za to 1.8T już by robił rozpierduchę na początku jazdy :P Potem byś nie chciał się przesiąść na coś co ma mniej niż te 150 koni :P
galakty
Forumowicz VIP

12 Mar 2017, 20:52

Climatronic dla mnie to istotna sprawa, bo łatwiej ustawić temp, spodować by nie parowały szyby, ustawić nadmuch na różne miejsca, ponadto sprzedaż takiego auta jest łatwiejsza, nie mówiąc o tym że nie po to się płaci 13k za 16 letnie auto, żeby miec radio z Biedronki i klimę ręczną takie rzeczy to w Golfie TDI za 7 tys też są :D
Nie wiem dla mnie odpada, prędzej się sprzeda 1,6 z climatroniciem niż biedne 1,8T za taką kasę chyba że za 9900 to może i tak ;)

1,8T 180 koni to jest poniżej 8sek do setki to juz są sportowe osiągi.
A jeszcze lepiej szukać Ibizę Cuprę 1,8T lekki program i masz 6 sek setkę i pewnie 10sek 0-160 ;)

Generalnie schodząc na ziemię to jak masz A4 110 koni to może zacznij od Leona 1,8 20V 125 KM? będzie wolniejszy od turbo ale szybszy od tej A4 krowiastej.
A znowuż nie będziesz od razu leciał w 200 konne auto :)
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe

12 Mar 2017, 21:06

Do odsprzedaży jeszcze daleka droga ale trudno się nie zgodzić. Z pewnością ludzie patrzą na takie rzeczy. Szukam też Leonów z tym silnikiem ale niestety to rzadkość
xsci
Nowicjusz

13 Mar 2017, 20:43

A co powiecie o tych ogłoszeniach ?

1) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Po dłuższym zastanowieniu pomimo nadwozia które w ogóle mnie nie porywa jestem gotowy kupić C4. Xsara ok ale musiałbym trafić na coś w naprawdę dobrym stanie.

Ps. gość napisał w jednej rodzinie co według mnie wyraźnie sugeruję, że nie u jednego właściciela
xsci
Nowicjusz

14 Mar 2017, 15:47

Ta druga jakaś odcieniowa i wpisz sobie nr telefonu w google i zobacz co Ci wyskoczy :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

14 Mar 2017, 19:05

Rzeczywiście teraz zauważyłem różne odcienie. Masz na myśli pomoc drogową ?:)
ch...a myślałem, że to "perełki". Za krótko siedzę w temacie i w sumie codziennie mam wrażenie , że właśnie pojawiła się super okazja na allegro...
xsci
Nowicjusz

14 Mar 2017, 19:47

Pomoc drogowa więc pewnie kupiony jako rozbity i poskladany u Mietka w szopie.
Barol
Awatar użytkownika

25 Mar 2017, 10:46

Witam po przerwie. Po forumowej przerwie bo poszukiwania nadal trwają. Codziennie przeglądam nowe oferty, obejrzałem około 10 samochodów i żadnym nawet nie podjechałem na stację diagnostyczną. Może coś ze mną jest nie tak ? Nie wymagam stanu salonowego od samochodu w tym budżecie ale jestem przerażony jak ludzie kłamią. Na ostatnich oględzinach byłem już nawet nieprzyjemny. Panowie są jakieś komisy w Krakowie i okolicy gdzie można kupić pewny samochód ? Przez forum skupiłem się na prywaciarzach a ściemniają bardziej niż niejeden handlarz... Może być nawet drożej ale żeby było warto.
xsci
Nowicjusz

25 Mar 2017, 10:55

W Krakowie masz autka.pl, może coś trafisz w tej kasie