Auto do 10tyś na codzień

01 Maj 2022, 09:57

To jak większość aut w Polsce. Miałeś Peugeot?
Miro12
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307 SW
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

01 Maj 2022, 09:59

Za te 10k szukaj jak najlepszego stanu technicznego, mniej ważne czy to będzie peugeot, fiat czy seat. Zakładanie, że 15 letni 307 będzie "trupem, bo ktoś go dojeżdżał we Francji" a inne auto z automatu nim nie będzie ze względu na znaczek na masce jest co najmniej głupie.
Ostatnio edytowany przez Kao, 01 Maj 2022, 11:40, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Offtop
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

01 Maj 2022, 10:20

Uważam niech każdy sobie lubi co tam uważa, sam też wszystkich Francuzów nie lubię ale 307 ewentualnie w wersji SW jest całkiem fajnym wyborem. Mimo wszystko silnikowo jest to bardzo udany samochód i to dla mnie najważniejsze.
Miro12
Początkujący

01 Maj 2022, 11:59

Miro12 napisał(a):Miałeś Peugeot?
ja mieszkam we Francji, przez ręce przewija mi się dziesiątki Francuzów miesięcznie.
Nie to ze nie lubię Francuzów tylko są normalne i mniej udane i jest to mało realne że tutaj mam często na podnośnikach z usterkami a potem takie auto trafia do Pl i nagle robi się wzorem bezawaryjności, nie ma tak, na podstawie jednego egzemplarza nie można kreślić historii.
Weź sobie poczytaj i problemach ze wspomaganiem, z BSI, z masą która ze świateł robi Ci choinke z niewydajnym układem smarowania przez który zaciera się turbo, zdarzały się nawet przypadki samozapłonu ale nie no przecież mówię to tylko dlatego że nie lubię Francuzów :ok: Google jest ogolno dostępne w każdym języku. Miłej lektury.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Maj 2022, 18:35

No widzisz to jestem szczęściarzem, bo drugi 307 co daje łącznie 6lat i nic z tego co piszesz. Podtrzymuje, że jak kupuje się trupa to tak może jest ale tak jest wtedy z każdym autem. Chłop by musiał rowerem jeździć.
Ps.
Za długo widziałem forum 307, żebym o tym nie słyszał. Dodam tylko, że to czasami są auta po 20 lat, także nie oczekuj cudów.
Miro12
Początkujący

02 Maj 2022, 09:35

Ja dopowiem w sprawie Peugeotów tyle, że miałaem przez krótki okres 206CC, teraz mam 407 już sporo czasu oraz 307CC też sporo czasu. Generalnie nic się z tym nie działo. w CC miałem problem z dachem i radiem, ale jak się potem okazało, ktoś przede mna w tym grzebał i zamiast naprawić, poprostu poszedł na łatwiznę i zrobił to tylko doraźnie. Być może żeby sprzedać. Dach sobie zrobiłem, radio zrobiłem i jest ok.
Tak więc ja na Peugeoty narzekać nie mogę. Zresztą co tu się zastanawiać - naprawa 307 nie jest kosmicznie droga. Części normalnie dostępne.
Największa frajda jest taka, że można poczuć wiatr we włosach :)
Do diagnostyki 307 też jest eleganca, pod warunkiem, że ma się Lexię z PP2000 albo Diagbox-em.
Inna sprawa, że za te pieniądze, o których mowa, nowego autka się nie kupi.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nasz wiek, doświadczenie i bezpieczeństwo na drodze
    Możliwość swobodnego poruszania jest fundamentem wolności i niezależności. Od najmłodszych lat szukamy rozwiązań, które zwiększają naszą mobilność. Na początku uczymy się poruszania i korzystania z dostępnych środków ...
    Nie daj się zaskoczyć zimie i zadbaj o swoje auto
    Szron na szybach, temperatury spadające poniżej zera i pierwsze opady śniegu oznaczają jedno – to ostatni dzwonek, aby przygotować swoje auto do zimy. Okres zimowy jest nie tylko testem dla aut, ale w szczególności ...

02 Maj 2022, 15:20

MotoAlbercik napisał(a):Ja dopowiem w sprawie Peugeotów tyle, że miałaem przez krótki okres 206CC, teraz mam 407 już sporo czasu oraz 307CC też sporo czasu. Generalnie nic się z tym nie działo. w CC miałem problem z dachem i radiem, ale jak się potem okazało, ktoś przede mna w tym grzebał i zamiast naprawić, poprostu poszedł na łatwiznę i zrobił to tylko doraźnie. Być może żeby sprzedać. Dach sobie zrobiłem, radio zrobiłem i jest ok.
Tak więc ja na Peugeoty narzekać nie mogę. Zresztą co tu się zastanawiać - naprawa 307 nie jest kosmicznie droga. Części normalnie dostępne.
Największa frajda jest taka, że można poczuć wiatr we włosach
Do diagnostyki 307 też jest eleganca, pod warunkiem, że ma się Lexię z PP2000 albo Diagbox-em.
Inna sprawa, że za te pieniądze, o których mowa, nowego autka się nie kupi.

Dokładnie. Problemy były z 308 większe ale to znowu temat benzyny.
Miro12
Początkujący

02 Maj 2022, 17:58

Kao napisał(a):Jakie są szanse przy peugeocie zeby nie trafic na trupa, ktoś dobijał (dosłownie) we Francji a potem dostało drugie wcielenie w Pl

No tak bo każda 307 była sprowadzona z Francji.. :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012