Auto do 10tys wawa

27 Sie 2019, 16:04

Witam. Od jakiegoś czasu szukam jakiegoś przyzwoitego auta do 10tys. Jako iż szukam w automacie to pole manewru znacznie się zwęża. Co polecacie? Zależy mi głównie, aby nadawał się na dłuższe trasy (w sensie żeby nie rozsypał się po drodze). No i żeby to nie było kombi. Ktoś coś?
taffer93
Nowicjusz

27 Sie 2019, 16:19

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

27 Sie 2019, 16:34

Coś więcej jeszcze mogłoby się znaleźć? Ewentualnie może być w manualu tyle, ze raczej dopasowane do niskich osób (165), bo jak ostatnio miałem jazdę próbna w BMW e46 to muszę przyznać, ze było tragicznie, w sensie ze sprzęgło trzeba było bardzo głęboko wciskać
taffer93
Nowicjusz

27 Sie 2019, 19:35

Automat w tych pieniądzach raczej na pewno zaraz się rozleci. A jak nie automat to auto, w którym siedzi.

Jakie przebiegi ? Gdzie (miasto, trasa) ?
aple4
Początkujący

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Prawo jazdy: 03 01 2008
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007

27 Sie 2019, 20:04

W sumie rok temu kupiłem BMW e39 w automacie za 8900 i skrzynia biegów chodziła bardzo dobrze. Zależy mi na takim aucie żeby przebyć dystans 1500km w jedna stronę, konkretnie do Belgii. Auta teraz szukam w Warszawie i okolicach, ale tez w innych miejscowościach do których bez większego problemu można się dostać bezpośrednio pociągiem lub busem. Może jakieś audi z triptronic? Generalnie to absolutnie nie musi być auto na długie lata. Wystarczy żeby wytrzymało 1 rok
taffer93
Nowicjusz

27 Sie 2019, 20:19

aple4 napisał(a):Automat w tych pieniądzach raczej na pewno zaraz się rozleci.

Ale to karty Ci podpowiedziały...¿ :ok:
taffer93 napisał(a):Może jakieś audi z triptronic?

O dobry pomysł :ok:

TFSI wkleił corolle z mmt to takie samo g...o jak ten multikulti ałdi z tą różnicą że jak się zwali mmt to za parę złoty przerabiasz na manual :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

27 Sie 2019, 20:26

Czyli mam rozumieć, ze audi np a6c5 z triptronic za taka kwotę wytrzyma przynajmniej rok? :)
taffer93
Nowicjusz

27 Sie 2019, 20:38

taffer93 napisał(a):Czyli mam rozumieć, ze audi np a6c5 z triptronic za taka kwotę wytrzyma przynajmniej rok? :)

Ty te pytania zadajesz na poważnie???
Kto Ci to powie i to przy tak starym aucie z max gównianą skrzynką pod maską???

Jeżeli nie masz kasy a auto potrzebujesz na rok to nie lepiej kupić coś normalnego ze zwykłym automatem?

Takie straszne parcie masz na auta/marki na które Cię nie stać ???
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

28 Sie 2019, 14:48

Dokładnie,nikt nie jest jasnowidzem i nie powie Ci wprost ile taki automat wytrzyma w danym aucie..
U mnie w pracy jeden chłopak miał A6 C5 2.5TDI,silnik o dziwo nie sprawiał mu większych problemów ale na skrzynie często narzekał aż w końcu sprzedał i kupił Passata B5 po lifcie w manualu :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012