Auto do 10tys. z opłatami

29 Sty 2016, 15:39

Witam Panowie ! Mój 20 letni VW Polo Classic 1.4 już niedomaga. Już nic z niego nie będzie. Samochód dostałem po dziadku więc nie narzekałem, ale uzbierałem 10 tys i myślę, że coś znajdę do tej kwoty. Mam dość małych silników, uprzedzam, iż nie jeżdzę brawurowo, ale chciałbym jakiś mały zapas mocy, bo w tej chwili podczas wyprzedzaniu tira mam śmierć w oczach, no i te 3tys obrotow przy 100km/h... Komfort jazdy żaden i jeszcze strach tym jechać.

Przejdę do rzeczy. Szukam samochodu do 10 tys ze wszystkim, czyli z opłatami. Nie chcę jakiegoś muła, więc pojemność od 1.6 do 2.0 (nie stac mnie na wysokie opłaty). Myślę, że znajdzie się coś sensownego. Z innych wymagań to oczywiście klima,abs,2x poduszki, wspomaganie to juz nie wspomne :D. Liczy sie dla mnie dosyć dobre prowadzenie no i zapas mocy aby był, bo jak mówie, teraz to strach wyprzedać cokolwiek. Po mieście praktycznie wogóle nie jeżdżę. Stosunek trasa 80% miasto 20%. Dziennie robie 100km. No i chciałbym dodać, że garażu jeszcze nie mam, więc auto będzie stało pod chmurką i żeby był ocynk najlepiej ;) Nadwozie coś między sedan/kombi/hatchback. Auto bedzie wozić jak na razie tylko 2 osoby. Proszę o wasze porady. Myślałem nad Passatem B5 1.9 TDI, albo Audi A4. Mam dylemat między dieslem a benzyna. Polecacie cos ? Z gory dzieki.
BagnerFahrer
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 04 2014
Auto: Polo III Sedan
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna