REKLAMA
Zwyczajowo, witam wszystkich serdecznie. Lurkuje na tym forum od kilku tygodni poszukując w tym czasie nowego auta, ale mimo wszystko postanowiłem napisać
Wiem już, że na pewno chcę benzynę, (robię ok 25k rocznie) wiem też, że nie trzeba patrzeć tylko na rocznik i przebieg (zaakceptowane).
Jak dotąd patrzyłem na:
Honda Civic "UFO" 1.8 140 KM
Honda Accord 2.0 156 KM
Mazda 6 2.0
Opel Insignia 1.6T 180KM
Toyota Avensis
Lexus IS250
Citroen C5
Wiem, że może jest tu zbyt duży rozrzut jeśli chodzi o segmenty i klasy samochodów, ale generalnie nie mam upodobania do jednej z nich, równo podobają mi się wszystkie te auta. Na ten moment jeździmy z reguły z żoną w 2, większość po mieście plus weekendowe trasy (z reguły autostrady). Lubię mieć czym przyspieszyć, więc na to zwracam dużą uwagę. Dobrze byłoby też żeby samochód był komfortowy, czytałem np. że "UFO" nie jest akurat w tym elemencie najlepszy. Szczerze mówiąc na ten moment najbardziej podoba mi się Insignia i Lexus, wynalazłem sobie np. takie ogłoszenia:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do mobile.de wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Co o tym myślicie? Może ktoś mógłby np. rzeczowo polecić lub odradzić któryś z modeli powyżej? Jestem również otwarty na inne propozycje, chętnie wysłucham wszelkich opinii. Szukam auta raczej w Polsce, ale jeśli trafiłaby się ciekawa oferta w Europie, również nie byłoby problemu żeby po coś pojechać. Będę wdzięczny za pomoc!