Auto do 10tys. zł

06 Sie 2010, 09:11

Witam
Szukam auta do 10tys. zł ale żeby był niezawodny ekonomiczny miał wygląd taki młodzieżowy. Aha no i jakby miało się coś stać to żeby ceny części były niskie.
Na oku miałem Opla Astre 1.6 cabrio
[link do oferty na Allegro wygasł]
A także Nissana Primere 2.0
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ale i też rzuciło mi się na oko BMW compact 1.6 z 95r z przebiegiem 200tys km za 7,5tys.zł

Powiedzcie co myslicie o moich typach i jakie swoje macie
fryc08
Nowicjusz

Miejscowość: Dębica

06 Sie 2010, 12:45

Astra będzie rdzewieć. Taka właściwość Opli.
BMW (Będziesz miał wydatki) pali dużo i będziesz często odwiedzał CPN :P
Nie sztuka kupić BMW, sztuka je utrzymać.

O Nissanie niestety nie mogę nic powiedzieć, bo nie mam pojęcia.

Może Honda Civic?
bialy56
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 07 01 2013
Auto: Fiat 126p FL
Silnik: 0.65
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

06 Sie 2010, 14:58

wiesz co ja te auta chce w gazie wiec tak duzo palic nie beda tzn palic bede troche ale mniej mnie to bedzie kosztowało. to bmw akurat jak sprawdzalem to srednio kolo 10l gazu pali. No własnie tego w oplach sie bje tej rdzy ale chociaz jak znajde egzemplarz bez rdzy to zle nie bedzie. A tak z ciekawości to jakie auta w takiej cenie maja ocynk? Civic ma?
fryc08
Nowicjusz

06 Sie 2010, 15:48

chcesz kupić auto które bedzie miało od ok 15- 20 lal, tu juz nie ma różnicy które auto ma ocynk. Ocynk wraz z upływem lat wietrzeje także wszystko co kupisz może rdzewieć bez znaczenia czy to bedzie opel czy civic, różnica będzie taka że jeśli civic miał ocynkowaną blachę to bedzie rdzewiał dużo wolniej, generalnie jak zadbasz tak bedziesz miał.
szybki708
Początkujący

06 Sie 2010, 16:05

wiem wiem wszystko ma swoja żywotność. Podoba mi sie BMW e36 316 albop 318 tylko rozne opinie sa na ten temat. Znalazłem nawet taki ładny egzemplarz za 4,7ty zł chodz cena dosc chyba niska ale zero rdzy. szukam aut na allegro znacie jakies inne portale gdzie jest duzo ogloszen? Albo moze jakas gazeta z ogloszeniami? Mowcie co myslicie o tych autach co zaproponowałem
fryc08
Nowicjusz

06 Sie 2010, 16:49

Masz do dyspozycji 10 tys i patrzysz za Astrą I (F) ? :shock: Nie lepiej poszukac coś młodszego? np Astrę II lub Focusa.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Kosmetyki samochodowe - niezbędnik każdego kierowcy
    Dbanie o samochód to nie tylko kwestia troski o jego stan techniczny. Kosmetyka auta jest równie ważna i wpływa nie tylko na samą jego prezencję, ale pozwala też na przedłużenie jego żywotności. Każdemu, nawet ...

08 Sie 2010, 19:56

No tylko opinia dotyczaca forda nie jest najlepsza:( ale dzieki za propozycje i czekam na kolejne
fryc08
Nowicjusz